Anasayfa /  Ekonomi

Star burs nedir? Kimlere star burs veriliyor?

Recep Tayyip Erdoğan bugün Kabine toplantısı sonrasında verdiği müjdelerden bir tanesinde öğrencilere önemli bir müjde verdi. Buna göre Star burs nedir? Kimlere star burs veriliyor? Ne kadar ödeme yapılacak? Nasıl başvurulacak merak ediliyor.

Abone ol
Abone ol 20 Ekim 2020 22:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 Ekim 2020 tarihinde Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yaptı. Önemli başlıklardan bir tanesi aşının yakın zamanda insan deneyleri aşamasına geçeceğinin müjdesini verdi.

Koronavriüs normalleşme adımları kapsamında Milli Eğitim bakanlığına bağlı okullarda yüz yüze eğitim kademeli olarak başlatılıyor. Bunlardan bir tanesi de 5. sınıflarda ve 9. sınıflar için geldi. 2 Kasım 2020 tarihinden itibaren bu sınıflar için okullar açılacak. Eğitimler Lisans öğrencilerine de burs müjdesi açıklaması geldi.

Star Bursu Nedir?
Stajyer araştırmacı burs programı star nedir ve başvuru detayları nedir? Merak edilen konular arasında yer aldı. TÜBİTAK Star bursuna üniversite öğrencileri başvuru yapabilecek. Lisans öğrencileri arasından Bin kişiye destek bursu sağlanacak. Covid-19 virüsüne karşı maske, dezenfektan, koruyucu kıyafet, gibi ekipmanlar ile bilişim uygulamaları doğrudan dolaylı etki eden uygulamalar için görev alan en az lisans öğrenciler, yüksek lisans ile doktora öğrencilerinin desteklendiği burs programıdır.

Star Burs Kimlere Verilir?
- T.C. vatandaşı olmak (5901 sayılı kanun kapsamında olanlar)
- Eğitimlerini lisans, tezli yüksek lisans, doktora programlarında devam ediyor olmak.
- KHK kapsamında kamu görevinden çıkartılmamış olmak gibi şartlar aranacaktır. Diğer başvuru şartları da önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Başvuru Nasıl Yapılır?
Başvuru yapacak öğrenciler öğrenim belgelerini ve Koronavirüs covid-19 ile ilgili projelerde görev yapmakta olduğunu yada görev yapacak olduklarını gösterir belgeye sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru yapacak olanların bidebcovid19@tubitak.gov.tr adresine e-posta ile gerekli olan evrakları göndermeleri ve başvuruları Türkçe olarak yapmaları gerekmektedir.

Bursun ödeme Tutarı Nedir?
Burs 12 aylık dönem sürecede ödeniyor. Bu süre duruma göre uzatılabilecek. Ödemeler her ayın ilk 10 gününde bursiyer banka hesabına yatırılacak. Lisans öğrencilerine aylık 750 Tl, Yüksek Lisans öğrencileri 3 Bin Tl Doktora öğrenciler ise 4 Bin 500 Tl ve doktora sonrası araştırmacılar için 6 Bin Tl ödeme yapılacak.

Yorumlar