Anasayfa /  Teknoloji

Spotify İkinci Çeyrekte 194 Milyon Euro Zarar Etti!

Stockholm merkezli müzik ve podcast devi Spotify, 2022 yılına ait ikinci çeyrek finansal performansını açıkladı. Rapora göre şirket ikinci çeyrekte net 194 milyon Euro zarar etti...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 31 Temmuz 2022 14:35

Küresel aylık aktif kullanıcı sayısını geçen yıla göre yüzde 19 artışla 365 milyondan 422 milyon dinleyiciye çıkaran Spotify, üç aylık gelirlerini yıllık yüzde 23 artışla 2.864 milyar Euro’ya (2.91 milyar$) yükseltti. Ancak net gelir, 2021’in ikinci çeyreğindeki küçük bir kârdan, 2022’nin ikinci çeyreğinde 194 milyon Euro’luk (197 milyon $) net zarara düştü.

Spotify’ın, Car Thing donanım girişimi hüsranla bitti
Spotify’ın yaklaşık 5 ay önce duyurduğu ve büyük umutlarla piyasaya sürdüğü Car Thing isimli donanımı talep görmeyince girişim büyük bir hayal kırıklığıyla sona erdi. Üretimi durdurulan girişimin Spotify’a maliyeti 31 milyon Euro oldu.

James Cridland: İlk podcast yayıncısı Robin Williams mıydı?
PodNews Kurucusu James Cridland, ilgi çekici bir soru sorarak, merhum komedyen ve aktör Robin Williams’ın dünyanın ilk podcast yayıncısı olabileceğini öne sürdü.

Cridland’ın argümanı, Williams’ın erken dönem yatırımcısı olduğu bir şirket olan Audible için Ocak 2000’den birkaç yıl boyunca iki haftada bir düzenlenen bir talk show’a dayanıyor; “podcasting” terimi 2004’e kadar kullanılmamış olsa da.

StreamGuys, podcast’ler için programatik reklam hizmeti başlattı
StreamGuys, radyo yayıncılarına yönelik canlı yayınlar ve podcast’ler için programatik reklam hizmeti başlattı.

Para kazanmalarını iyileştirmek ve dijital tekliflerinde satılmamış reklam envanterini doldurmak isteyen radyo yayıncıları, StreamGuys’ın programatik reklam hizmetleriyle yeni ve güçlü desteğe sahip olacak. Kısıtlı şirket içi reklam satış kaynakları olan orta ölçekli ve daha küçük istasyonlar için özellikle ideal olan StreamGuys’in bağımsız, programatik hizmetleri, birden fazla talep tarafı platformundan (demand-side platforms – DSP’ler) yararlanıyor ve müşterilere gelirlerini ve karlarını en üst düzeye çıkarırken reklamcılara yüksek değer sunarken birleşik ölçek sağlıyor.

Etiketler Spotify gündem
Yorumlar