Anasayfa /  Spor

Çetin Çeki hayatını kaybetti! Çetin Çeki kimdir ve Çetin Çeki hayatı

Türk basını ve Türk basketbolunun efsane isimlerinden Çetin Çeki hayatını kaybetti. Peki Çetin Çeki kimdir? işte Çetin Çeki'nin biyografisi ve hayatı.

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2018 16:48

Çetin Çeki kimdir ve aslen nereli? Çetin Çeki kaç yaşında neden vefat etti? Türk sporunun köşe taşlarından, TRT eski spor spikeri ve yenilmez armada olduğu yıllarda Efes Pilsen'in asbaşkanlığını yapan TMOK üyesi Çetin Çeki, Antalya'da kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu. Türk basınının ve Türk basketbolunun efsane ismi hakkında merak edilenler. Ekran deneyimi, eğitim hayatı ve kısaca biyografisi.

Çetin Çeki aslen Kıbrıs Limasol’ludur, Limasol’da dünyaya gelmiştir. Limasol 19 Mayıs Lisesi ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Uzun yıllar Efes Pilsen Basketbol Spor Kulübünün Asbaşkanlığını üstlenmiş, Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Ayrıca Kulüpler Birliği Başkanlığı, TRT Spor Dairesi’nde spiker ve yönetici olarak çalışmıştır.

Eski TRT Spikerlerinden olan Çeki, ağırbaşlı eğlenceyi Türkiye’ye sevdiren isim olarak tanınmıştır. Bir Başka Gece isimli programı TRT ekranlarında uzun yıllar sunmuştur. TRT ‘nin siyah beyaz ekranlı yıllarında sunduğu programlar ile hafızalara kazınmıştır. Günümüzde spiker olarak çalışmalarını sürdüren bir çok ünlü isme kurslarda spikerlik eğitimi vermiştir.

9 Şubat 1970 tarihinde Yüksel Hanım ile evlenmiştir. Eşi’de 80’lerde TRT Radyosu bünyesinde uzun süre müzik programları hazırlamış ve sunmuş, müzik prodüktörü ve yapımcısı olarak çalışmıştır.

Usta isim 09 Kasım 2018 tarihinde yaşamını sürdürdüğü Antalya Belek’te hayata gözlerini yummuştur. Kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği açıklanan Çetin Çeki’nin cenazesi (10 Kasım) da Antalya Muratpaşa Camii’nde öğle namazının ardından toprağa verilecektir.


Yorumlar