Anasayfa /  Spor

Asya Oyunları’na ilk defa mülteci takımı katılacak

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta gerçekleştirilecek olan Kapalı Salon ve Savaş Sanatı 5. Asya Oyunlarına ilk defa mülteci takımı katılacak.

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 11:41

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta gerçekleştirilecek olan Kapalı Salon ve Savaş Sanatı 5. Asya Oyunlarına ilk defa mülteci takımı katılacak.

Türkmenistan Kapalı Salon ve Savaş Sanatı 5. Asya Oyunları İcra Komitesi, Asya Oyunları’na ilk defa mülteci takımının katıldığını açıkladı. Başkent Aşkabat’ta 17-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak Asya oyunlarına mülteci takımını Kenya Olimpiyat Şampiyonu ve Birleşmiş Milletler Spor ve Barış Projesi İyi Niyet Elçisi, rekortmen atlet Tegla Loroupe’nın getireceği bildirildi. Mültecilerin, Aşkabat’taki 5. Asya Oyunları’nda Asya Olimpiyat Konseyi’nin bayrağı altında yarışacağı ifade edildi.

Rio’da başladı, Aşkabat’ta gelenekleşiyor

Mültecilerin Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı Rio 2016 Olimpiyat Oyunları ile başladı. Bundan sonra mültecilerin katılacağı ikinci dev spor organizasyon Aşkabat 2017 Oyunları olacak. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Spor Koordinatörü Claude Marshall, 5.Asya Oyunları İcra Komitesi’nin bu yılın başında Aşkabat 2017 Oyunları’na mültecilerin katılmasını sağlamak için teklifte bulunduğunu belirtti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve UNHCR birlikte çabalarının sonucunda 2016 Rio Olimpiyatları’nda ilk defa mülteci takımının yarışlara katılması sağlanmıştı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Tomas Bach, bunu tarihi bir an olarak değerlendirmişti.

Mültecilerin Rio Olimpiyatları’ndan sonra ilk olarak Asya kıtasında katılacağı dev spor organizasyon Aşkabat 2017 Oyunları olacak.

Yorumlar