Anasayfa /  Foto Galeri

Spor çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Çocuğuma Uygun Sporu Nasıl Seçerim?

Araştırmalar, çocukların düzenli fiziksel aktivite ve spor yapmalarının pek çok faydası olduğunu göstermektedir. Spor yapmak, çocukların özgüvenlerini artırır, sosyalleşmelerini sağlar, merak ve keşfetme becerilerini destekler. Ayrıca fiziksel aktivite eksikliği, erken yaştan itibaren obezite, kalp hastalığı ve diyabet gibi durumların ortaya çıkmasına katkıda bulunarak hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Spor çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Çocuğuma Uygun Sporu Nasıl Seçerim? - Sayfa 1

Spor çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Çocukların spor yapması, sağlıklı büyüme ve ruhsal gelişim için önemlidir. Araştırmalar, çocukların düzenli fiziksel aktivite ve spor yapmalarının pek çok faydası olduğunu göstermektedir. Spor yapmak, çocukların özgüvenlerini artırır, sosyalleşmelerini sağlar, merak ve keşfetme becerilerini destekler. Ayrıca fiziksel aktivite eksikliği, erken yaştan itibaren obezite, kalp hastalığı ve diyabet gibi durumların ortaya çıkmasına katkıda bulunarak hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Spor çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Çocuğuma Uygun Sporu Nasıl Seçerim? - Sayfa 2

Yaz tatili, çocuklara ve gençlere farklı spor dallarını deneme ve keşfetme şansı sunar. Örneğin, plaj voleybolu, su topu, sokak basketbolu, mini golf, tenis, jimnastik, voleybol sörf, yüzme veya dağ bisikleti gibi sporlar, farklı kas gruplarını çalıştırır ve yeni deneyimler sunar. Bu gibi sporlar özellikle yaz döneminde çok daha rahat şartlarda yapıldığından bunların denenmesi daha kolaydır.

Spor çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Çocuğuma Uygun Sporu Nasıl Seçerim? - Sayfa 3

Erken çocukluk döneminde sporla tanışmanın çok sayıda yararı var

Erken çocukluk dönemindeki deneyimlerin, kişilik ve karakter oluşumunda ilerleyen yaşlarda etkisi olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, çocukların sağlıklı büyümeleri için hareket ve fiziksel aktiviteye yönelmesini sağlayan ebeveynler ve eğitimcilerin desteği önemlidir. Erken yaşta spor alışkanlığı kazanan bireyler bunu hayatın bir gerekliliği olarak görür ve spor yapmayı bir rutin haline dönüştürür. İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Spor Kulübü, çocuklarını sporla yeni tanıştıracak olan veliler ve profesyonel sporcu aileleri için bazı önerilerde bulundu

Spor çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Çocuğuma Uygun Sporu Nasıl Seçerim? - Sayfa 4

Spora yeni başlayanların farklı branşlarla tanışmasını sağlayın

Eğer spora çocuğunuzu yeni başlatmayı düşünen bir veliyseniz, öncelikle çocuğunuza farklı spor dallarını tanıtmaya çalışan ve onun ilgi alanlarına uygun bir spor dalı seçmesi için yardımcı olun.
Sporu eğlenceli bir hale getirin, yaptığı spordan keyif aldığı ve mutluluk duyduğu sürece spor yapmak onun için adeta oyun oynamak gibi zevk alacağı bir aktiviteye dönüşecektir.