Anasayfa /  Güncel

Sözlerini Enes Kanter yazmış! O türkücü için gözaltı kararı..

Türkücü Gökmen Ürü hakkında terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Gökmen Ürü'nün söylediği, 'Kaderim Benim' isimli türkünün söz yazarının da FETÖ firarisi Enes Kanter olduğu belirtildi.

Abone ol
Abone ol 01 Temmuz 2018 17:06

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Diyarbakırlı ünlü türkücü Gökmen Ürü hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ürü'nün darbeden bir hafta önce Almanya'ya gittiği tespit edildi. Gökmen Ürü'nün FETÖ'cü ünlü basketbolcu Enes Kanter ile sıkı irtibatlı olduğu, hatta Enes Kanter'in NBA maçında giydiği basketbol ayakkabısını imzalayarak Gökmen Ürü ye hediye ettiği, Gökmen Ürü'nün İstanbul'daki evinde yapılan aramada bu ayakkabının ele geçirildiği öğrenildi.

Ayrıca Gökmen Ürü'nün ABD de bulunan örgüt lideri Fethullah Gülen ile görüşmek isteyen kişilerin gezilerini organize eden kişilerden olduğu, örgüt lideri ile görüşmeye giden şahısların kayıtlarını tuttuğu, 15 Temmuz hain darbe girişiminden kısa süre önce yurt dışına çıkış yaptığı, darbe başarılı olamayınca da ülkemize giremediği ileri sürüldü.

Başsavcılığın yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurmak istediği, Ürü'nün adreslerinde bulunamayınca hakkında yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi.

Gökmen – Kaderim Bu Benim sözleri Yine Hüzün Kaplamış O Güzel Yüzün Dalıp Gittin Hülyalara Vurdu Bir Handa Hüzün Kaderim Bu Benim Özlüyorum Seni Hergün Yalnızlık Buymuş Demek Sensiz Geçen Her Güzün Akıyor Gözlerinden Her Başıkta Hasret Ayrılık Zor İş Senden Ayrı Sana Hasret Anlatılmaz Dert Bu Bu Benim İçin De Müebbet Kaderim Bu Benim Özlüyorum Seni Hergün Yalnızlık Buymuş Demek Sensiz Geçen Her Güzün







Gökmen Ürü – Enes Kanter - Kaderim Bu Benim sözleri

Yine Hüzün Kaplamış O Güzel Yüzün

Dalıp Gittin Hülyalara Vurdu Bir Handa Hüzün

Kaderim Bu Benim Özlüyorum Seni Hergün

Yalnızlık Buymuş Demek Sensiz Geçen Her Güzün

Akıyor Gözlerinden Her Başıkta Hasret

Ayrılık Zor İş Senden Ayrı Sana Hasret

Anlatılmaz Dert Bu Bu Benim İçin De Müebbet

Kaderim Bu Benim Özlüyorum Seni Hergün

Yalnızlık Buymuş Demek Sensiz Geçen Her Güzün

Gökmen Ürü kimdir?

Gökmen Ürü kimdir? Sorusu Diyarakırlı türkücü hakkında FETÖ'den yakalam kararı çıkarıldığı yönünde çıkan haberler sonrası merak konusu oldu. Gökmen Ürü kimdir? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Diyarbakırlı ünlü türkücü Gökmen Ürü hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İşte Gökmen Ürü kimdir? Sorusunun yanıtı.

Gökmen Ürü kimdir?

Diyarbakırlı türkücü Gökmen Ürü Her şey abisinin bir saz almasıyla müziğe başlamış ve düğün salonlarında çalıp söylemeye devam etmiş. Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi'ni bitirmiş. Ardından İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'nden mezun olmuştur

Bestekâr, vokalist, icracı

Gökmen Ürü, şimdiye dek aralarında Mahmut Tuncer ve Azer Bülbül'ün de olduğu birçok sanatçıya beste vermiş. Bunun yanında İbrahim Erkal ve Zara'nın da aralarında bulunduğu Ulus Müzik sanatçılarına vokalistlik yapmış. Programda, ağırlıklı olarak hüzünlü türkülerle uzun havalar okuyan ve icrada sadeliğiyle dikkat çeken sanatçı, türkülerin otantik okunmasından yana. Bu yüzden, etkilendiği sanatçılar da türküleri okurken "yöresel tavır"a uyan isimler olmuş. Neşet Ertaş, Aşık Mahsuni Şerif, Celal Güzelses, Kazancı Bedih, Aşık Emrah, İbrahim Tatlıses ve Orhan Hakalmaz gibi. Ancak, son yıllarda değişen trend nedeniyle türkülerin rock, pop ve caz tarzında okunmasına da karşı olmadığını söylüyor Ürü. 'Türkülerin farklı yorum ve aranjelerle okunmasının olumlu olumsuz yönleri tartışılır ancak, güzel şeyler de yapıldı" diyen Ürü, türküleri bu farklı yorumlarla dinleyip seven insanların sonunda türkülerin özüne dönecekleri düşüncesinde...

Hayat türkü, türkü hayattır

Bazı değişik müzik akımları nedeniyle rafa kaldırılsa bile türkülerin her an hayatımızın içinde olduğunu söyleyen Ürü: 'Türküler, diğerleri gibi bestelenmez. Aşıklar, ozanlar oturup da bir beste yapayım türkü olsun dememişlerdir. Gördükleri haksızlıklar karşısında sazını eline alıp türkü yakmışlardır. Dost meclisinde ettikleri muhabbet türkü olup çıkmıştır." Özkan Toksoy ile birlikte yaptıkları Sezgiler'de hüzünlü türküleri okuyan Gökmen Ürü, bunun içinden kopup gelen bir şey olduğunu söylüyor.


Yorumlar