Anasayfa /  Ekonomi

Sosyal medyada #EYTye50YaşKabulEdilemez gündem oldu

Milyonlarca insanın gözü kulağı hükümetin atacağı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) adımında. Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın durumunun düzeltilmesi için hükümetin formülleri, planları merak ediliyor. AK Parti'nin yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışma başlattığı öğrenildi. EYT'liler için 50 yaş şartı getirileceği iddia edildi.

Abone ol
Abone ol 19 Ocak 2022 23:35

AK Parti, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili teklif için çalışmaya başladı. EYT düzenlemesi için öncelikle kapsam ve şartlar belirlenecek. AK Parti teklifi bu yıl Meclis Genel Kurulu'na getirmeyi planlıyor.

EYT teklifi için bazı formüller üzerinde çalışılıyor. Öncelikle kapsam ve şartlar belirlenecek.

YAŞ VE SİGORTA ŞARTI

TRT Haber'de yer alan habere göre, emeklilik için bazı şartlar aranacak. Yaş sınırı ve sigortalılık sürelerine bakılacak.

50 yaşın altında olmama ve 1999 öncesi Bağ-Kur ya da SSK sicil kaydı bulunma şartı aranacak. Kanun çıktığında prim ve gün sayısını dolduranlara emeklilik hakkı gelebilecek.

Belli bir yaşın üstünde olanlara emeklilik verilmesi gibi bir formül de masada. Kademeli olarak emeklilik hakkının verilmesi de söz konusu.

Tüm bu çalışmalar tamamlandıktan sonra teklif AK Parti tarafından Meclis’e sunulacak. Tüm partilerin desteği istenecek.

AK Partili Akbaşoğlu'ndan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT ile ilgili peş peşe açıklamalar geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, EYT'liler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, "2022 yılı içerisinde EYT'lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar