Anasayfa /  Foto Galeri

Sonbaharın keyfini çıkarabileceğiniz en güzel yerler!

Kalabalık şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyenler için sonbahar aylarında muhteşem manzarasıyla öne çıkan yerleri gezip keşfetmek için en güzel yerleri sizler için haberimizde derledik.

Sonbaharın keyfini çıkarabileceğiniz en güzel yerler! - Sayfa 1

Abant

Bolu’nun en güzel yerlerinden Abant, kışın olduğu kadar sonbaharda da güzel. Özellikle uygun fiyatlı günübirlik gezi imkanlarıyla da ön plana çıkan Abant, ziyaretçilerine unutulmaz bir hafta sonu tatili vadediyor. Türkiye’nin en muhteşem manzaralarına tanık olabileceğiniz bu doğa harikası yerde göl çevresi yürüyüşleri, bisiklet turları ve sandal gezintileri yapabilirsiniz. Abant otelleri ayrıca geniş konaklama imkanlarına da sahip.

Sonbaharın keyfini çıkarabileceğiniz en güzel yerler! - Sayfa 2

Amasra

Bartın’a bağlı bir sahil ilçesi olan Amasra, her mevsim ziyaret edilebilecek şehirler arasında yer alıyor. Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Çekiciler Çarşısı ve Tavşan Adası manzaralı Ağlayan Ağaç, bu seyahatte mutlaka gezilmesi gereken keşif duraklarının başında geliyor. Daha fazla doğal güzellik için ise ilçe merkezine 36 km uzaklıkta yer alan Güzelcehisar Lav Sütunları, tüm ihtişamı ile görülmeye değer rotalardan biri olarak ön plana çıkıyor.

Sonbaharın keyfini çıkarabileceğiniz en güzel yerler! - Sayfa 3

Eğridir

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde yer alan meşhur Eğirdir Gölü, özellikle doğa fotoğrafçıları tarafından çok beğenilen bir destinasyon. Çeşitli kuş türü ve yabani hayvan için önemli bir yaşam alanı olan Eğirdir Gölü, manzarası ve göl üzerindeki Can Ada ve Yeşil Ada ismindeki adacıkları ile sonbahar aylarında seyahat tutkunlarının uğrak noktası haline geliyor. Göl çevresinde butik otel ya da pansiyon gibi konforlu konaklama seçenekleri bulunuyor.

Sonbaharın keyfini çıkarabileceğiniz en güzel yerler! - Sayfa 4

İğneada

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı bir sahil beldesi olan İğneada, Karadeniz yeşilinden fazlasıyla nasibini almış bir lokasyon. İğneada’yı ziyaret etmek için ilkbahar ve sonbahar ayları oldukça ideal. İğneada’da bulunan Longoz Ormanları beldenin en eşsiz değerlerinden biri. Türkiye’nin en büyük longoz (subasar) ormanı olma özelliğine sahip bu alanı sonbaharda ziyaret etmek ise bambaşka bir deneyim kazandırıyor. Bu bölgede özellikle bungalov oteller bir hayli revaçta. Ayrıca Mert Gölü’nden kano kiralayarak longoz ormanlarının belirli bir kısmını görme şansı bulabilirsiniz.