Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Son dakika: Kemer'de orman yangını! Bakanlar olay yerinde.

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangını 17 saattir devam ediyor. Helikopterler denizden su alarak müdahale ediyor, bakanlar da bölgeye ulaştı.

Abone ol
Abone ol 25 Temmuz 2023 21:30

Dün akşam saat 21.08'de başlayan Kemer ilçesindeki orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle hala devam etmektedir. Sabah saatlerinde kontrol altına alınmaya çalışılan yangın, rüzgarın şiddetiyle geniş bir alana yayıldı. Yangın söndürme çalışmalarına 12 uçak ve 22 helikopter denize alçalarak su aldıktan sonra alevlerin üzerine dökülerek destek vermektedir.

Yangını kontrol altına almaya çalışan 1050'den fazla personel, zorlu arazi koşullarına rağmen karadan müdahale etmektedir. Ancak ağaçların sık olması ve arazinin sarp olması nedeniyle müdahale zaman zaman güçleşmektedir. Uçak ve helikopterlerle yapılan yoğun sortilerle yangın söndürülmeye çalışılırken, hava trafiğinin yoğun olduğu bölgede yangının etkilediği alan ve devam ettiği bölge havadan da görüntülenmiştir.

Kemer'in turizm merkezinde bulunan plajlardan denize giren vatandaşlar, yoğun dumanı ve helikopterlerin çalışmalarını cep telefonu kameralarıyla kayıt altına almışlardır. Denizdeki yangın seferberliğine katılan helikopter ve uçaklar, alevlere müdahale etmek için sahile yakın bölgelerden su alarak etkili bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Yangının etkili olduğu alanın 125 hektarı bulduğu belirtilmiştir. Beydağları Milli Park alanı içinde yer alması ve orman içi yol bulunmaması nedeniyle arazözlerin zorlu ve engebeli bölgelerde yol açma çabaları devam etmektedir.

Bölgedeki Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, süreci yakından takip etmekte ve çalışmalara övgüde bulunmaktadırlar. Rüzgarın şiddetinin azalması beklenirken, ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde yangının en kısa sürede kontrol altına alınacağı umulmaktadır.

Yorumlar