Anasayfa /  Foto Galeri

Son Akşam Yemeği'nde Latife Hanım’ı canlandıran Pelin Akil: Filmi izlemek için sabırsızlanıyorum

Bir asırlık Cumhuriyetimizin kuruluş öyküsünü halkın gözünden anlatacak “Son Akşam Yemeği” filmi; özgün senaryosu, etkileyici oyuncu kadrosuyla sinema salonlarına özlediğimiz hareketliliği getirmeye hazırlanıyor. 27 Ekim’de vizyona girecek filmde Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ı yetenekli oyuncu Pelin Akil canlandırıyor. Böyle önemli ve tarihi bir karakteri oynamaktan gurur duyduğunu söyleyen sanatçı; “Filmi çok merak ediyorum, izlemek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Son Akşam Yemeği'nde Latife Hanım’ı canlandıran Pelin Akil: Filmi izlemek için sabırsızlanıyorum - Sayfa 1

Son Akşam Yemeği'nde Latife Hanım’ı canlandıran Pelin Akil: Filmi izlemek için sabırsızlanıyorum

Son Akşam Yemeği'nde Latife Hanım’ı canlandıran Pelin Akil: Filmi izlemek için sabırsızlanıyorum - Sayfa 2

Bir asırlık Cumhuriyetimizin kuruluş öyküsünü halkın gözünden anlatacak “Son Akşam Yemeği” filmi; özgün senaryosu, etkileyici oyuncu kadrosuyla sinema salonlarına özlediğimiz hareketliliği getirmeye hazırlanıyor. 27 Ekim’de vizyona girecek filmde Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ı yetenekli oyuncu Pelin Akil canlandırıyor.

Son Akşam Yemeği'nde Latife Hanım’ı canlandıran Pelin Akil: Filmi izlemek için sabırsızlanıyorum - Sayfa 3

600 yıllık imparatorluğun ardından kurulan Cumhuriyetimizin ilanına farklı bir pencereden bakan, bu yönüyle de sinema tarihimizde bir ilk olma özelliği taşıyan “Son Akşam Yemeği” filminde, Türk kadınının modern yüzünü temsil eden Latife Hanım’ı yetenekli ve güzel oyuncu Pelin Akil canlandırıyor.

Son Akşam Yemeği'nde Latife Hanım’ı canlandıran Pelin Akil: Filmi izlemek için sabırsızlanıyorum - Sayfa 4

Takvimler 1923’ü gösterdiğinde Çankaya Köşkü’nün üst katında Mustafa Kemal Paşa, Latife Hanım ve mebuslar ertesi gün ilan edilecek cumhuriyetle birlikte yeni bir yönetim şekline geçişi tartışıyordur. Köşkün alt katındaki mutfakta ise o tarihi anlara tanıklık eden baş aşçısından yamağına kadar tüm mutfak çalışanları hem olan biteni anlamaya çalışmakta hem de kendi dünyalarındaki çalkantılarla uğraşmaktadır.