Anasayfa /  Foto Galeri

Sömestir tatili için şehre yakın alternatif kış rotaları

Sömestir tatilinde kışın güzelliklerini çocuklarıyla paylaşmak isteyenler için kayak merkezlerinin yanı sıra şehir merkezlerine yakın ve ulaşımı kolay birçok rota da ilgi görüyor. Türkiye’nin Lider Seyahat Platformu ENUYGUN, araç kiralayarak konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşılabilen, şehre yakın sömestir tatili rotalarını paylaştı.

Sömestir tatili için şehre yakın alternatif kış rotaları - Sayfa 1

Türkiye’nin Lider Seyahat Platformu ENUYGUN, ailece gidilebilecek şehre yakın kış rotaları arasından popüler olanları paylaştı. Tüm bu rotalara araçla yalnızca birkaç saatte ulaşmak mümkün. Aracınız yoksa ve araç kiralama hizmetini değerlendirerek seyahat edecekseniz ENUYGUN24 koduyla aracınızı 2.000 TL’ye varan indirimle ENUYGUN’dan kiralayabilirsiniz. 

İşte şehre yakın en güzel sömestir rotaları.

Sömestir tatili için şehre yakın alternatif kış rotaları - Sayfa 2

İstanbul - Ağva

Araçla İstanbul’a 1.5 saat mesafede olan Ağva, güzelliğini her mevsimde gösteriyor. Göksu ve Yeşilçay derelerinin aralarına kurulmuş olan Ağva, dere kıyısındaki konaklama tesisleri ve restoranlarıyla ziyaretçiler için doğayla iç içe olabilecekleri bir ortam sunuyor. Uzun yürüyüşler, derelerde kano ya da deniz bisikletleri gibi aktivitelerle renklenen Ağva gezisinde, civardaki butik oteller ya da bungalovlarda kalabilirsiniz. 

Sömestir tatili için şehre yakın alternatif kış rotaları - Sayfa 3

İzmir - Seferihisar

Enuygun.com’un sıradaki önerisi Ege’nin İncisi İzmir’den geliyor. “Sakin Şehir” (Cittaslow) listesine Türkiye’den giren ilk yerleşim olan Seferihisar, sömestirde yorgunluk atmak için en uygun yerler arasında. İzmir’den 45 dakikada ulaşılabilen Seferihisar’da Teos Antik Kenti, Sığacık Kalesi gibi tarihi mekanlar bulunuyor. Mavi-beyaz evleriyle tipik bir Ege kasabası olan Seferihisar’da kale içinde kurulan pazara uğrayıp meşhur Ege otlarından alınabilir, yerel üreticilerin hazırladığı lezzetli yemeklerden tadılabilir. 

Sömestir tatili için şehre yakın alternatif kış rotaları - Sayfa 4

Bursa - Tirilye

Eski bir balıkçı köyü olan Tirilye, eski yerleşim özelliklerini koruyan şirin bir kasaba. Bursa’dan araçla 50 dakikada varılabilen Tirilye, zeytin ve zeytinyağı ile ünlü. Tirilye’nin eşsiz atmosferinde gezi ve alışverişin yanında yakın mesafedeki antik dönemden kalma Kapanca limanı da özellikle çocukların çok ilgisini çekecek.