Anasayfa /  Spor

Sivasspor, Karabağ'ı 3-2 yendi

Birçok eksiği nedeniyle 4 yedek oyuncuyla maça çıkan ve iki kez geriye düşen Sivasspor, Karabağ'ı 3-2 yenerek Avrupa Ligi'nde tur umutlarını korudu

Abone ol
Abone ol 26 Kasım 2020 22:59

UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda Karabağ ile temsilcimiz Sivasspor karşı karşıya geldi. Azerbaycan-Ermenistan gerilimi nedeniyle Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadeleyi temsilcimiz 3-2 kazanarak önemli bir galibiyet aldı.

Bu sonuçla Sivasspor 6 puana yükseldi ve 3. sırada yer aldı. Karabağ ise 0 puanda kalarak son 2 maç öncesinde iddiasını kaybetti. Grubun diğer maçında ise Tel Aviv ile Villarreal 1-1 berabere kaldı.

Karabağ’ın gollerini 8. dakikada Zoubir ve 51. dakikada Matic kaydetti. Pes etmeyen Sivasspor ise Kone ve Kayode ile güldü.

40. dakikada Gradel’in şutunda top savunmaya çarpıp Karayev’in eline çarpınca hakem penaltı dedi! Topun başına geçen Kone skoru 1-1’e getirdi.

KAYODE GİRDİ VE ATTI
51’de yeniden geriye düşen Sivasspor’da oyuna 57. dakikada giren Kayode 1 dakika sonra gol sevinci yaşadı. Yasin’in çizgiden yaptığı ortada kafa vuruşuyla topu kaleye gönderen Kayode, kaleciyi çaresiz bırakarak skoru 2-2’ye taşıdı.

KONE YİNE SAHNEDE
Son 15 dakikada baskılarını arttıran Sivasspor, inat ettiği ve çok istediği golü 79. dakikada buldu. Uğur Çifti’nin çok güzel taşıdığı topta pasını verdiği Kone, kaleyi tam karşı cepheden gördüğü noktadan klas bir şutla topu filelere gönderdi: 3-2.

Geride kalan dakikalarda ise skor değişmedi ve sahadan istediğini alarak ayrılan Sivasspor oldu.

Yorumlar