Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Sırrı Süreyya Önder'in 2014 yılındaki Hakan Fidan yorumu yeniden gündem oldu

Yeşil Sol Parti’den yeniden milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder'in Çözüm Srüeci döneminde yeni Dışişleri Bakanı ve eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında yaptığı yorum yeniden gündem oldu.

Abone ol
Abone ol 05 Haziran 2023 14:14

2014 yılında CNN Türk'te Şirin Payzın ile "Ne Oluyor?" programına konuk olan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in çözüm Süreci'nde Hakan Fidan ile belli bir mesai yürüttüklerini belirterek, "Kişisel olarak en çok Sayın Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olmasını isterim” demişti.

Gazeteci Payzın'ın "Yarın Sayın Davutoğlu resmen başbakan olacak genel başkanlığı ve başbakanlığı devralacak dolayısıyla yeni bir kabine oluşuyor. Hakan Fidan'ın dışişleri bakanı olması ki bu süreci baştan sona götüren mimarlarından bir tanesi Hakan Fidan, buna nasıl bakıyorsunuz?"  sorusuna Önder şu şekilde cevap verdi:

''Kişisel olarak en çok Sayın Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olmasını isterim. Çünkü belli bir mesai yürüttük, süreç boyunca. İyi kötü sosyalist bir insanın MİT'le görüşmeler yapması sıkıntılı bir durum. Hiç olmazsa biz kurtuluruz dışişleri bakanlığıyla. Kendim için istiyorum. İyi kötü bir yabancılaşma duygusu yaratıyor. Tabi yani ne işimiz var burada Tanrım. Fakat büyük bir barışı kuruyoruz. Partimizin kararı ve arkadaşlarımızla birlikte bu görüşmeyi yürüttüğümüz için. Biraz yakın mesaiye girince, siyasal perspektif anlamında doğru bir yerden katkı sunmaya çalıştıklarını görünce bir güven temelinde bu ilişkiyi yürütüyoruz açıkçası. Fakat yine de bir istihbarat kuruluşudur son tahlilde. Bizde halkın seçilmiş temsilcileriyiz. Bununda bir limiti olmalı, bunun için Sayın Hakan Fidan'ın bir an önce dışişleri bakanı... Şimdi ben böyle diyorum Sayın Tayyip Erdoğan ben söyleyince yapmaz''

 

Yorumlar