Anasayfa /  Kültür sanat /  Sinema

Cem Yılmaz'dan Organize İşler'in Netflix'e satılmasına dair açıklama

Komedyen Cem Yılmaz, 'Organize İşler; Sazan Sarmalı'nın Netflix'e satılmasıyla ilgili olarak "Benim de haberim yoktu, ben de görünce şaşırdım" dedi.

Abone ol
Abone ol 18 Şubat 2019 11:51

Komedyen Cem Yılmaz, 'Organize İşler; Sazan Sarmalı'nın Netflix'e satılmasıyla ilgili olarak "Benim de haberim yoktu, ben de görünce şaşırdım" dedi.

Önceki akşam sevgilisi Defne Samyeli ile bir mekandan çıkarken görüntülenen Cem Yılmaz, Organize İşler: Sazan Sarmalı filminin Netflix'te yayınlanmasını değerlendirdi. Yakın arkadaş oldukları bilinen ve geçtiğimiz aylarda yaşanan mısır krizinde yan yana yürüyen Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan, bu konuda fikir ayrılığı yaşamış oldu.

Cem Yılmaz, kendi filmleri için böyle bir şeyin mümkün olmadığını ve alınan bu karara şaşırdığını belirterek, "Benim de haberim yoktu, ben de görünce şaşırdım. Benim filmlerim sinemada gösterime girecek. Öyle bir düşüncem yok" şeklinde konuştu.

1 Şubat'ta vizyona giren Organize İşler: Sazan Sarmalı filminin, Netflix'te yayınlanmasına ise en büyük tepkiyi, Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) gösterdi. FİYAB'ın yaptığı açıklama şu şekilde oldu:

FİLM SEKTÖRÜNE DARBE VURACAK



"Bu feci durum, sinema filmlerinin biletli seyircisiyle salonlarda buluşması geleneğini yerle bir edecek hileli bir kurnazlık, iyi niyetli sinema seyircisini aldatmadır. Aynı zamanda yeni sinema yasasıyla ulaşılacak hedeflere çelme takma gafletidir. Ticari görenekte asla kabul edilmeyecek, sinemamızın geleceğine, gelişimine, dağıtım sistemine, salon işletmeciliğine ve bütün film sektörüne ağır darbe vuracak, büyük yıkımlara yol açacak bu ayak oyununu şiddetle kınıyoruz."

TEHLİKEYE SOKUYOR

Açıklamada, 'Organize İşler 2: Sazan Sarmalı' filminin yapımcılarına, Türk sineması için çok tehlikeli sonuçlara yol açacak bu tutumdan acilen vazgeçme çağrısı yapıldı. Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) tarafından yapılan açıklamada da bir filmi vizyondayken aynı anda dijital platformlarda da gösterime sokmanın sinema sektörüne telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğine dikkat çekildi.

BKM'DEN AÇIKLAMA GELDİ



Bu gelişmeler üzerine filmin yapım şirketi BKM açıklama yayınladı. Açıklamada, "Netflix ile yaptığımız bu anlaşmanın Türk sinemasını daha iyi bir yere taşıyacağına eminiz. Organize İşler Sazan Sarmalı filmi Netflix üzerinden Türkiye dahil toplam 190 ülkede yayına açılacaktır" ifadeleri kullanıldı.




Yorumlar