Anasayfa /  Foto Galeri

Silivride kuşları öldüren çelik ağ

Silivri sahilinde, kerkenezlerin ve bazı göçmen kuşların yuva yaptığı falezler, heyelanı önlemek amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından çelik ağlarla kaplandı. Çelik ağlara takılan kuşlar birer birer ölmeye başladı. Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, "Kuşlara hapishane yaptılar" dedi.

Silivride kuşları öldüren çelik ağ - Sayfa 1

Silivri İskele Meydanı Boşnak Bahçe'deki falezlere, kaya ya da taşma ihtimaline karşı İBB tarafından 900 metre uzunluğunda yapılan çelik ağlar, kuş popülasyonları için büyük tehlike oluşturuyor. Her yıl nisan-mayıs aylarında gelen kerkenez, güvercin, saksağan ve kargaların göç yolu üzerine yapılan tel örgüler, kuşların takılıp ölmesine neden oluyor.

Silivride kuşları öldüren çelik ağ - Sayfa 2

İBB Beyaz Masa'ya edilen şikayetler üzerine tel örgüler arasına yapılan 35 santimetrelik delikler ise yetersiz kaldı. Uzmanlar çelik ağların bir an önce kaldırılmasını aksi halde kuş popülasyonunun büyük ölçüde zarar göreceğini söyleyerek, yetkililerden çözüm istedi.

Silivride kuşları öldüren çelik ağ - Sayfa 3

"BENİM YAPTIĞIM DİLEKÇELERLE DELİK AÇMAK MECBURİYETİNDE KALDILAR"

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, daha önce birçok kez dilekçe yazdığını, en son İBB Beyaz Masa'dan sorunu karşılamayan bir cevap aldığını söyledi. Korsan, "Falezler zaman zaman kopup kayıyorlar. Burada dolaşan halka zarar vermesin diye çektiklerini ifade ettiler ama detaylı bilgi yok...

Silivride kuşları öldüren çelik ağ - Sayfa 4

Ben ilk yapılırken geldim baktım. Yuvalara girecek yer bırakmıyorlar. Dedim buralara delik açılması gerekiyor. Yani her çekilen tele üç tane delik açarsanız kuşlar girip yuvalarına girip çıkarlar. 'Biz anıtlardan izin almadan açamayız dediler.' Silivri Belediyesi'ne, Beyaz Masa'ya, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na üç dilekçe yazdım. Açmak mecburiyetinde kaldılar...