Anasayfa /  Spor

Şike girişiminde bulunan Nijeryalı Dickson Etuhu hakkında karar

Kariyerinde Manchester City, Norwich City, Sunderland, Fulham, Blackburn Rovers gibi İngiliz devlerinde forma giyen Nijeryalı ünlü futbolcu Dickson Etuhu, şike nedeniyle futboldan 5 yıl men edildi. Etuhu'nun İsveç'te oynadığı dönemde şikeye karıştığı tespit edildi.

Abone ol
Abone ol 17 Nisan 2020 15:58

Kariyerinde Manchester City, Norwich City, Sunderland, Fulham, Blackburn Rovers gibi İngiliz devlerinde forma giyen Nijeryalı ünlü futbolcu Dickson Etuhu, şikenedeniyle futboldan 5 yıl men edildi. Etuhu'nun İsveç'te oynadığı dönemde şikeye karıştığı tespit edildi.

İsveç Futbol Federasyonu, Dickson Etuhu'nun AIK'te oynarken takım arkadaşı olan kaleci Stamatopoulos'a 'kötü performans göstermesi' için para teklif ettiği gerekçesiyle oyuncuya 5 yıl men cezası verdi. Etuhu ile beraber olayın bir diğer muhatabı Alban Jusufi de aynı cezayı aldı.

İsveç Futbol Federasyonu'nun resmi açıklamasına göre kaleci Stamatopoulos'a bir restoranda 2 milyon İsveç kronu (1.3 milyon lira) teklif edilmiş ve bir sonraki naöta kötü oynaması istendi.

Bu teklifi gerçekleştiren iki futbolcunun ise Jusufi ve Etuhu olduğu ortaya çıkınca her iki futbolcuya da 5'er yıl men cezası verildi.

Nijeryalı ünlü futbolcu Dickson Etuhu, şu anda 37 yaşında ve son olarak 2017 yılında İsveç'in Röösjöholm takımında oynadı. 2017 sonunda futbolu bırakan Etuhu'nun emekli hemen önce böyle bir işe kalkışması 'son vurgun' olarak değerlendirildi.

Yorumlar