Anasayfa /  Güncel

SİHA mühimmatlarında Ruslara mesaj!

SİHA mühimmatlarının bir tarafında şehitlerimizin sayısı yazarken diğer tarafında ise "Hatay çalındı" haberine ithafen "Hatay çalıntı değildir" mesajı yer aldı.

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2020 21:46

Rusya destekli Esed rejiminin havadan ve karadan düzenlediği saldırılar sonucu İdlib'de 34 askerimizin şehit olmasının ardından Bahar Kalkanı Harekatı başladı. Harekat kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Esed rejimine ait yüzlerce hedefi imha ederken, bu durumdan rahatsız olan Rus haber ajansı Sputnik, Hatay üzerinden provakasyona soyundu. Sputnik'in İngilizce edisyonunun "Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" başlığıyla yayınladığı haber büyük tepki çekti.

"HATAY ÇALINTI DEĞİLDİR" MESAJI
Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan hain saldırıda askerlerimizin şehit olması sonrası, Rus medyasında Türkiye ile ilgili yer alan skandal haberlerin ardından SİHA mühimmatlarında yer alan "Hatay çalıntı değildir" mesajı dikkat etti.

Suriye'ye düzenlenen "Bahar Kalkanı "operasyonunda Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) Suriye'de kalleşçe saldırılarda şehit düşen askerlerimiz için kalktı. SİHA mühimmatlarının bir tarafında şehitlerimizin sayısı yazarken diğer tarafında ise "Hatay çalındı" haberine ithafen "Hatay çalıntı değildir" mesajı yer aldı.

 

Yorumlar