Anasayfa /  Ekonomi

Sigaraya zam mı geldi? Sigarada ÖTV artışı! Zamalı sigara fiyataları ne olacak?

Sigaraya zam mı geldi? Sigarada ÖTV artışı! Zamalı sigara fiyataları ne olacak? Cumhurbaşkanı Kararı ile, tütün içeren sigaralar, purolar ve çiğneme tütünleri için asgari maktu vergi tutarı artırıldı.

Abone ol
Abone ol 13 Mayıs 2020 01:36

Sigaraya zam mı geldi? Sigarada ÖTV artışı! Zamalı sigara fiyataları ne olacak?

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, tütün içeren sigaralar, purolar ve çiğneme tütünlerinde asgari maktu vergi tutarı artırıldı.

Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Tutarları Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2537), 13 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sigarada yeni ÖTV tutarları

Kararla, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listenin (B) cetvelinde yer alan bazı malların asgari maktu vergi tutarları yeniden belirlendi.

Buna göre, vergi oranı %67 olmak üzere;

Tütün içeren sigaralar,

Diğerleri (Tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, sigarillolar ve sigaralar), Tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaralar,

Diğer mamul tütün mamul ve mamul tütün yerine geçen maddeler; “homojenize” veya yeniden tertip edilmiş tütün; tütün hülasa ve esansları,

Enfiye ve çiğnemeye mahsus tütün için

Asgari maktu vergi tutarı 0,3899 TL’den 0,4569 TL’ye yükseltildi. Söz konusu ürünler için Maktu vergi tutarı ise 0,4539 olarak bırakıldı.

Yayımı tarihinde yürürlüğe giren Karar hükümlerini, Hazine ve Maliye Bakanı yürütecek.

Yorumlar