Anasayfa /  Hava durumu

Sıcaklıkların Artmasıyla Türkiye'nin Her bölgesinde Orman Yangını

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanından orman yangını haberi geliyor. Osmaniye ve Kahramanmaraş'taki yangınların kontrol altına alınmasının ardından Gökçeada'dan da yangın haberi geldi.

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2023 22:01

Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Gafarlı köyü Diniker Mahallesi yakınlarında henüz tespit edilemeyen bir sebeple ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, bölge sakinlerinin ihbarı üzerine hızla müdahale için çok sayıda arazöz ve ekip sevk edildi. Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcıyor. Durum, bölgedeki insanların ve doğal varlıkların güvenliği için endişe kaynağı oluşturuyor.

KAHRAMANMARAŞ'TAKİ YANGIN

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde 3 alanda çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.

Erkenez Mahallesi kırsalında yangını görenler durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye 2 helikopter ile arazözler sevk edildi.

Ekipler yangına müdahale ettiği sırada, Kartal ve Karahasanlı mahalleleri kırsalında da orman yangını başladığı bilgisi alındı. Bölgeye yönlendirilen ekiplerce yapılan müdahale sonrası Kartal Mahallesi kırsalındaki yangın da kontrol altına alındı.

GÖKÇEADA'DA ORMAN YANGINI

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Dereköy köyündeki Marmaros mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye 5 yangın söndürme helikopteri, 4 uçak, 7 arazöz, 1 dozer, 2 su ikmal aracı, 1 ilk müdahale aracı ve çok sayıda personel ile Gökçeada Belediyesine bağlı ekipler yönlendirildi.

Yorumlar