Anasayfa /  Foto Galeri

Sıcak hava dalgasından nasıl korunmalıyız? Sıcak çarpması durumunda ne yapılmalı? Bulguları nelerdir

Küresel ısınmanın etkisiyle giderek daha çok sıcak hava dalgasına maruz kalıyoruz. Aşırı sıcağa maruz kaldığımızda vücut ısımız artıyor. Sıcak bitkinliği veya daha kötüsü sıcak çarpması denen, yaşamı tehdit eden bir durum ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Üstelik bazılarımız sıcağa daha hassas. Sıcaktan korunmanın yollarını ve sıcak çarpması durumunda ilk yardımın nasıl yapılacağını bilmemiz gerekiyor. Sıcak hava dalgasından nasıl korunmalıyız? Sıcak çarpması durumunda ne yapılmalı?

Sıcak hava dalgasından nasıl korunmalıyız? Sıcak çarpması durumunda ne yapılmalı? Bulguları nelerdir - Sayfa 1

Küresel ısınmanın etkisiyle giderek daha çok sıcak hava dalgasına maruz kalıyoruz. Aşırı sıcağa maruz kaldığımızda vücut ısımız artıyor. Sıcak bitkinliği veya daha kötüsü sıcak çarpması denen, yaşamı tehdit eden bir durum ile karşı karşıya kalabiliyoruz

Sıcak hava dalgasından nasıl korunmalıyız? Sıcak çarpması durumunda ne yapılmalı?

Sıcak hava dalgasından nasıl korunmalıyız? Sıcak çarpması durumunda ne yapılmalı? Bulguları nelerdir - Sayfa 2

 Son günlerde, nefes alamayacağımız kadar sıcak hava dalgasına maruz kalmış durumdayız. Peki vücudumuz bu dalgaya nasıl cevap veriyor ve kimler aşırı sıcaklardan daha çok etkileniyor? Sıcak hava bitkinliği yaşıyorsanız ne yapmalısınız? Kalp hastalığınız varsa özellikle nelere dikkat etmelisiniz? Liv Hospital, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Enis Oğuz yanıtladı.

Sıcak hava dalgasından nasıl korunmalıyız? Sıcak çarpması durumunda ne yapılmalı? Bulguları nelerdir - Sayfa 3

Küresel ısınmanın etkisiyle giderek daha çok sıcak hava dalgasına maruz kalıyoruz. Aşırı sıcağa maruz kaldığımızda vücut ısımız artıyor. Sıcak bitkinliği veya daha kötüsü sıcak çarpması denen, yaşamı tehdit eden bir durum ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Üstelik bazılarımız sıcağa daha hassas. 

Sıcak hava dalgasından nasıl korunmalıyız? Sıcak çarpması durumunda ne yapılmalı? Bulguları nelerdir - Sayfa 4

Sıcaktan korunmanın yollarını ve sıcak çarpması durumunda ilk yardımın nasıl yapılacağını bilmemiz gerekiyor. Kısacası ilerleyen yıllarda daha etkili olması muhtemel sıcak hava dalgası ile baş etmeyi öğrenmeliyiz.