Anasayfa /  Ekonomi

SGK'dan müjde! Erken emeklilik imkanı doğuyor! İşte şartlar...

Milyonlarca çalışan bir an önce yaşını ve primini doldurup emekli olmanın hayalini kuruyor. Hatta bazı çalışanlar, nasıl erken emekli olabileceğini araştırıyor. SGK tarafından 4A, 4B, 4C statüsüne tabi olan çalışan vatandaşlar bazı durumlarda erken emekli olma hakkı tanınıyor. SGK tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Çalışanlara müjde verildi. İşte erken emekli olmak için aranılan şartlar...

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2022 22:15

SGK'dan emeklilik hakkına ilişkin pek çok vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Milyonlarca çalışan vatandaşın merak ettiği sorulardan biri olan "Nasıl erken emekli olabilirim?" sorusuna cevap niteliğinde bir açıklama geldi. SGK'dan yapılan bir açıklamaya göre bin 800 prim günü ve 50 yaş şartlarına uygun olan vatandaşlar emeklilik hakkı kazanacak.

Son dönemde pek çok farklı sektörde çalışan vatandaş, emeklilik şartlarını ve uzman yorumlarını araştırıyor. Erken emekli olmayı isteyen vatandaşlar, malulen emeklilik ve bin 800 gün prim şartıyla erken emeklilik avantajlarından yararlanabiliyor. İşte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) erken emeklilik şartları...

10 yıl sigortalılık süresi gerekiyor

10 yıllık sigorta süresi bulunan vatandaşlar, erken emeklilik hakkından faydalanabilir. Bu konuya yönelik malulen emeklilik açıklaması yapıldı. Kurum, Sağlık Kurulu tarafından malul sayılan sigortalıların malullük aylığından yararlanabilme şartları da açıklandı. Bağ-kur'lu vatandaşlar için yaş şartı aranmıyor, 10 yıl sigortalılık süresi ve bin 800 gün prim ödenmiş olması gerekiyor. 

Erken emeklilik fırsatından faydalanmak isteyen işçi ve işverenin sosyal güvenlik merkezlerini ziyaret ederek yazılı olarak başvuruda bulunmaları gerekiyor. Bu adım sonrasında Sağlık Kurulu tarafından inceleme yapılıyor. Ardından sigortalının maluliyet şartlarını taşıyıp taşımadığına karar veriyor. 

Etiketler erken emeklilik sgk
Yorumlar