Anasayfa /  Güncel /  Gündem

SGK o haberi verdi, e-Devlet kilitlendi!

SGK, artık ceza tebligatının da borç tebligatının da e-devlet üzerinden yapılacağını açıklamasının ardından e-Devlet sistemi kilitlendi.

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2021 17:37

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tüm düzenlemeleri tamamlamasının ardından  yeni sistemi dün itibariyle e-devlet üzerinden kullanıma açtı.

Bu açıklamanın ardından milyonlarca işveren e-Devlet'e giriş yapınca sistem kilitlendi. 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'un açıklamasına göre artık ayrı bir işlem gerekmeden e-Devlet Kapısı'ndan gerçek ve tüzel kişilere doğrudan 'Borcu yoktur' yazısı verilmeye başlandı.

Kişilerin temsile yetkili oldukları her bir tüzel kişilik için ayrı ayrı başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurular e-devlette kayıtlı telefon numaraları ve e-mail adresleri üzerinden tanımlanmakta ve sistem ikinci bir mail veya telefon numarası kaydetmeye sistem izin verilmemekte.

KAPIYA POSTACI DEVRİ SONA ERDİ
Yeni sistem ile SGK'ca, mevzuat gereği tebliği gereken tüm evraklar, muhataplara ilişkin Yönetmelikte belirlenen hükümler çerçevesinde elektronik ortamda tebliğ edilecek.

Elektronik tebligat adresi almak zorunda olan işverenler, Sosyal Güvenlik Kurumu'nca belirlenen sistem üzerinden, 31 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapmakla yükümlü tutulmuş bulunmakta.

SON GÜN 31 ARALIK
5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentlerine göre sigortalı sayılan kişileri çalıştıran gerçek veya tüzel kişiyi yahut tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlar için yeni sistemde yeni yıl gecesine kadar şifre almak zorunlu.

1 Ekim'den sonra sigortalı çalıştırmaya başlayan işverenlerse sigortalı çalıştırmaya başladığı ayı/dönemi takip eden aydan itibaren 3 ay içinde başvuru yapmak zorundalar.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?
- Şirket yetkilisi iseniz e-Devlet şifreniz ile turkiye.gov.tr adresine girin.

- Sonrasında "SGK e-Tebligat Başvurusu" yazın.

- Çıkan ekrandan yetkili olduğunuz her bir şirket için tek tek başvurun.

- Kayıt için e-devlette iletişim bilgisi olarak ya şirket mailini kaydetmeniz gerekiyor.

- Tebligata yetkili kişi ekleyebilmekte veya çıkartabilmektesiniz.

- Başvurusu olan kişilerin hesaplarını yine e devlet üzerinden onaylaması gerekiyor.

- Başvuru sonrası SGK tüm tebligatları elektronik ortamda gönderecek.

- Tebligatınız olduğunu sistemden sürekli kontrol etmeyi unutmayın!

Yorumlar