Anasayfa /  Ekonomi

EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlara Destek Artıyor! Türk-İş Sendikasından EYT Açıklaması!

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü için TBMM'de yasa teklifi verildi. EYT'liler çözüm üretilmesi için partilerin desteği almaya devam ediyor. Bir destekte Sendikalardan geldi Türk-İş Sendikasından EYT'ler ile ilgili bir açıklama var!

Abone ol
Abone ol 17 Ekim 2018 00:05

Emeklilikte yaşa takılanlar sorunların çözümü için bir an önca adım atılmasını beklemekteler. EYT mağdurları Mecliste grubu bulunan partiler sundukları yasa teklifleri ile EYT'lerin sorunlarının çözüme kavuşmasını istemekte. Bununla birlikte bir destekte Türk İş Sendikasından geldi. Yapılan açıklamada Türk-İş Sendikası Başkanı Ergün Atalay yaptı. KİT çalışanlarının kadro verilmesi kadar EYT sorunlarının çözülmesi kadar önemli olduğunu vurguladı.

500 BİN KİŞİ ETKİLENİYOR!

Türk-İş Sendikanı Başkanı Atalay yaptığı açılamalarda emeklilikte yaşa takılan bir çok kişinin mağduriyet yaşadığını yaşlarının ilerlemesinden dolayı bazı işverenler tarafından çalıştırılmakta tercih edilmediklerini belirtti. Hesaplanan göre yaklaşık 500 Bin kişi etkilediğini toplumsal bir soruna dönüştüğünü açıkladı.

Atalay yaptığı açıklamada "Emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözülmesi, asgari ücretin yükseltilmesi ve KİT’lerdeki taşeron işçilerin kadroya alınması kadar önemli. Bu sorun, Meclisteki tüm partilerin el birliğiyle vakit kaybedilmeden çözülmeli." dedi.


Yorumlar