Anasayfa /  Spor

Seyircisi koşulan Gazi Koşusu'nun 94'üncüsünü Call to Victory ile Ahmet Çelik kazandı!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 94'üncüsü bugün İstanbul'da yapıldı. Yarışı Ahmet Çelik kazandı.

Abone ol
Abone ol 30 Ağustos 2020 19:34

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 94'üncüsü bugün İstanbul'da yapıldı.Ali Muhiddin Hacıbekir'in "Neriman" isimli kısrağı tarafından kazanılan 1927 yılındaki ilk Gazi Koşusu ile başlayan ve kesintisiz devam eden yarış, "Türk at yarışçılığının derbisi" olarak ifade ediliyor.Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 metre mesafeli koşuya bu yıl 14'ü erkek, 1'i dişi olmak üzere 15 at katıldı.Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilecek koşu saat 17.15'te başladı.

 

SEYİRCİSİZ KOŞULDU
Gazi Koşusu'na bu sene yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında seyirci alınmadı.Her sene Veliefendi Hipodromu'nda festival havasında gerçekleştirilen ve yarışseverlerin büyük ilgi gösterdiği "Derbi" bu sene seyirciden mahrum düzenlendi.

AHMET ÇELİK KAZANDI!
94'üncüsü düzenlenen Gazi Koşusunu Call To Victory ile Ahmet Çelik kazandı. Ahmet Çelik, Gazi Koşusu’nu üst üste 6. kez kazanarak tarih yazdı.


"BİR GÜN GEÇİLECEĞİZ AMA NE ZAMAN..."
Ahmet Çelik,"Ben hiçbir zaman klasik değilim. Klasik olduğum zaman, kaybettiğim zamandır. Strateji değiştirdim. Eski yerlerime çok talip vardı, ben oraları bıraktım, 'Alın sizin olsun' dedim. Bir gün geçileceğiz ama ne zaman olur, bilemiyorum." dedi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: 1 MİLYON 750 BİN LİRA
Türk at yarışçılığının bu önemli koşusunu kazanan Ahmet Çelik, sahibine hatırı sayılır bir miktar ödül kazandı.

Gazi Koşusu'nda, 2020 yılı birincilik ikramiyesi 1 milyon 750 bin lira olurken, ikinciye 700 bin lira, üçüncüye 350 bin lira, dördüncüye 175 bin lira, beşinci safkana ise 87 bin 500 lira ikramiye ödenecek.


Koşuyu kazanan tayın sahibi, birincilik ikramiyesinin yanı sıra kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primi ile birlikte 2 milyon 455 bin 250 lira ikramiye kazanacak. Safkanın sahibi aynı zamanda yetiştiricisi ise 503 bin 125 liralık yetiştiricilik primi ile toplamda 2 milyon 958 bin 375 liranın sahibi olacak.


GAZİ KOŞUSU'NUN TARİHİ
Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'daki at yarışlarını kendi himayesinde yaptıran Mustafa Kemal Atatürk, 1927'de emir vererek Gazi Koşusu'nun düzenlenmesini istedi.At yarışlarının modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Atatürk, fırsat buldukça yarışları hipodromda takip ediyordu.Ali Muhiddin Hacıbekir'in sahibi olduğu "Neriman"ın 1927 yılında kazandığı ilk Gazi Koşusu'nu da Atatürk ile İsmet İnönü birlikte izledi.

Yorumlar