Anasayfa /  Foto Galeri

Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? Sevgililer günü nedir ?

14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili aramalar hız kazandı. Kimileri sevgilisine göndereceği hediye için en güzel mesajları araştırıyor, kimileri ise bugünün nasıl ortaya çıktığını öğrenmek istiyor. Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’nün kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanıyor. Detaylar haberimizde...

Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? Sevgililer günü nedir ? - Sayfa 1

Sevgililer Günü, her yıl 14 Şubat'ta olduğu gibi yarın da tüm dünyada kutlanacak. Sevgilisi veya eşi olanlar Sevgililer Günü ile ilgili hazırlıklar için araştırmalar yapıyor. Günümüzde Sevgililer Günü'nü kutlayanlar kadar kutlamayanlar da oluyor. Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı, ne zamandan beri kutlanıyor? sorularının yanıtı da arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’nün kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanıyor.

Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? Sevgililer günü nedir ? - Sayfa 2

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDİR? 

14 Şubat Sevgililer Günü Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda Aziz Valentin Günü olarak bilinir. Sevgililer Günü ise 3. yüzyılda Aziz Valentine’nin gizli kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir.

Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? Sevgililer günü nedir ? - Sayfa 3

SEVGİLİLER GÜNÜ TARİHÇESİ

Katolik Kilisesi tarafından resmi olarak tanınan Aziz Valentin’in M. S. 270 tarihinde öldüğü sanılıyor. Aziz Valentin’in kimliğiyle ilgili resmi kaynaklardaki ilk açıklamalar M. S. 496’da ölen Papa Gelasius’a ait.

Papa Gelasius, O’nun “hayatını Tanrı’ya adamış bir şehit olarak dünyadan ayrıldığını” söyler. 1400’lü yıllara ait kayıtlar Aziz Valentin’in Roma’da Hristiyan bir çiftin evlenmesine yardımcı olduğu için İmparator 2. Claudius’un emriyle kafası kesilerek öldürüldüğünden bahseder.

Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? Sevgililer günü nedir ? - Sayfa 4

Her ne kadar kimliğiyle ilgili belirsizlik devam etse de Katolik Kilisesi 1969’da düzenlediğin saygı ayiniyle Valentin’in adını resmi olarak “Azizler” listesinde tutmaya devam etti.

Aziz Valentin’in kimliğiyle ilgili tartışmaları bir tarafa koyarsak, karşımıza ikinci bir soru çıkıyor: 14 Şubat tarihiyle Aziz Valentin arasında nasıl bir bağ var?