Anasayfa /  Foto Galeri

Serdar Ortaç kimdir, kaç yaşında? Ortaç'ın hayatı ve albümleri...

Unutulmaz şarkılara imza atan Serdar Ortaç’ın sevenleri hakkındaki bilgileri araştırmaya başladılar. İşte Serdar Ortaç kimdir, kaç yaşında?Ortaç'ın hayatı ve albümleri...

Serdar Ortaç kimdir, kaç yaşında? Ortaç'ın hayatı ve albümleri... - Sayfa 1

Serdar Ortaç, Türk pop müziğine damgasını vurmuş isimlerden biri. Serdar Ortaç kısa bir süre önce İbo Show'a konuk olmuştu, şimdi ise Menajerimi Ara dizisine konuk oldu.

SERDAR ORTAÇ KİMDİR?

Serdar Ortaç, 16 Şubat 1970; İstanbul'da doğdu. Bazı müzik eleştirmenleri tarafından kendisinin Türk pop müziğinde bir dönemin standartlarını belirlediği kabul edildi ancak 2000'li yılların başından sonra ürettiği şarkıların birbirinin tekrarı olması gerekçesiyle olumsuz eleştirildi.

Serdar Ortaç kimdir, kaç yaşında? Ortaç'ın hayatı ve albümleri... - Sayfa 2

İlk yılları

16 Şubat 1970'te İstanbul'da Vakıf Gureba Hastanesi'nde doğdu. Babası Kastamonu'nun Cide ilçesinin İlyasbey köyündendir ve köken olarak Kırım Tatarı'dır. Annesi ise Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Yılankale köyündendir. İlk öğrenimini Kocamustafapaşa'da ve orta öğrenimini Suadiye Lisesi'nde tamamladı. Lise öğrenimini ise Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Torna ve Tesviye bölümünde tamamladı. Babası küçük bir dükkanda torna tezgâhı olan plastik kalıpçısıydı. Çocukluğunda babasının yanında çalışır, hafta sonları ise simit ve su satardı. Babası sayesinde iş hayatını ve ayakta durmayı öğrendiğini, birçok şeyi babasına borçlu olduğunu sanatçı sık sık dile getirmektedir. Yüksek öğrenimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde başladı fakat tahsilini tamamlamadan

Serdar Ortaç kimdir, kaç yaşında? Ortaç'ın hayatı ve albümleri... - Sayfa 3

1993 senesinde İstanbul'da özel radyolarda program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı.

Programlarını dinleyen bir plak yapımcısı tarafından Raks müzik şirketi ile anlaşma yapması teklgüne kadar yazdığı şarkılarını, kendi sesi ile seslendirme şansını yakaladı ve ilk albümünü yaptı.

Serdar Ortaç kimdir, kaç yaşında? Ortaç'ın hayatı ve albümleri... - Sayfa 4

1994 yılında ilk albümü "Aşk İçin-Karabiberim" ile müzik dünyasına merhaba dedi.

1996'da ikinci albümü olan Yaz yağmuru'nu yaptı.Bu albümün tamamını ispanyolca seslendirerek Meksikada bir albüm yaptı.

Albümün açılış parçası olan "Ben Adam Olmam"ın İspanyolca versiyonu "Loco Para Amar" Meksika radyolarında da çalındı. Daha sonra Türkiye'de de bu albümü , İspanyolca bir single olarak hazırladı.