Anasayfa /  Politika

Şentop'tan "siyasi cinayetler" açıklaması

Meclis Başkanı Şentop, Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayetler" iddiasıyla ilgili, "Doğru bilgi varsa, somut bilgi varsa bunun intikal ettirileceği yerler emniyet, güvenlik güçleri ve savcılıklardır. Onlar gerekeni yaparlar" dedi.

Abone ol
Abone ol 15 Ekim 2021 23:15

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, siyasi cinayetler işlenebileceği iddialarıyla ilgili, "Doğru bilgi varsa, somut bilgi varsa bunun intikal ettirileceği yerler emniyet, güvenlik güçleri ve savcılıklardır. Onlar gerekeni yaparlar. Böyle bir ortam yok Türkiye'de ve böyle bir ortama müsaade edilmez." dedi.

Çankırı'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Şentop, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un Çankırı'ya gelişinin 101'inci yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Mehmet Akif Ersoy'un, 15 Ekim 1920 Cuma günü Ulu Cami'de verdiği vaazın 101'inci yıl dönümünde camiyi ziyaret ederek cuma namazı kıldıklarını aktaran Şentop; hatırayı anmak, anlamak ve hatırlatmak için Çankırı'da olduğunu aktardı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şentop, "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili soruyu, "Siyasi cinayetler konusuyla ilgili bir bilgi, bir duyum varsa bunun intikal ettirileceği makamlar belli. Savcılıklara bildirilir. Eğer gerçekten savcılıklara bildirilecek düzeyde bir duyum varsa oraya bildirilir ama bunu kamuoyu önünde bir dedikodu kabilinden konuşmak, siyaset malzemesi olarak konuşmak çok tehlikelidir ve çok yanlıştır." şeklinde yanıtladı.

Etiketler Mustafa Şentop
Yorumlar