Anasayfa /  Ekonomi

Semt pazarındaki fiyatlar cep yakıyor! Çeyrek lahana 10 TL

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde semt pazarında çeyrek lahananın 10 liraya satıldığı görüldü. Kısa sürede ençok konuşulan konular arasına giren görüntülere vatandaşlar isyan etti.

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2022 18:24

Atılan yanlış adımlar ve kötü ekonomi politikaları tarım ülkesi olan Türkiye'yi ithalatçı duruma düşürdü. Her geçen gün değer kaybeden Türk lirası,  yükselen enflasyon, artan işsizlik vatandaşın üstüne karabasan gibi çöktü. Üst üste gelen fahiş zamlar her kalemde kendini gösterirken, çarşı pazarda fiyatlar akıl almaz boyutlara ulaştı. 

Son olarak Bartın'da bir semt pazarında çekilen fotoğraflar ekonomide gelinen noktayı gözler önüne serdi.

Selahattin Aydın isimli sosyal medya kullanıcısının paylaştığı fotoğraflarda tek karnabaharın 75 TL'ye, çeyrek lahananın 10 TL'ye, patatesin 7.5. TL'ye satıldığı görüldü. 

Korkunç ötesi bir pahalılık olduğunu belirten Selahattin Aydın isimli sosyal medya kullanıcısı paylaşımına düştüğü notta şu ifadeleri kullandı:

"Tek karnabahar 75 TL, beyaz lahananın dörtte biri 10 TL, patates 7.5. TL ve daha nicesi böyle.  Halk en temel şeyleri bile alırken kırk kere düşünüyor, öteki tarafta ise halkı bu halde bırakanlar lüks şatafatından zerre feragat etmiyor."

Yorumlar