Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Semra Kuytul'dan çarpıcı açıklamalar! Eşinin susması için cezaevinden...

Cezaevinde tutuklu bulunan Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul'un eşi Semra Kuytul, eşinin susması için cezaevinden bir yetkilinin kendisine ricada bulunduğu belirtti.

Abone ol
Abone ol 26 Temmuz 2019 16:03

Cezaevinde tutuklu bulunan Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul'un eşi Semra Kuytul, eşinin susması için cezaevinden bir yetkilinin kendisine ricada bulunduğu belirtti.

Bolu F Tipi Cezaevinden tutuklu olarak yargılan Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul'un ailesi ile telefon görüşme süresiz olarak yasaklanmıştı. Gelen tepkiler ve hukuki girişimler sonrasında yasak savcının olumlu mütalaası ile kaldırılmıştı. 

Kuytul'un eşi Semra Kuytul bugün sosyal medya hesabından çarpıcı ifadeler kullandı. Kuytul, eşiyle bir önceki görüşmelerinde cezaevinden bir yetkilinin Alparslan Kuytul'un susması için kendilerinden ricada bulunduğu kabul etmeyince görüş hakkının yeniden gaspedildiği söyledi. 

RİCA YÖNTEMİ İLE 'SUSAR MISIN' DEDİLER

Semra Kuytul, Twitter hesabından "Kıymetli kardeşlerim ve dostlarım! Şimdi sizlere Türkiye'de bir insanı susturmak için başvurulan envai yollardan bir yenisini daha açıklayacağım. Rica (!) yöntemi! 'Susar mısın' diye rica (!) edilerek, susturma!" ifadesini kullandı. 

SAÇMA SAPAN GEREKÇE İLE TELEFON GÖRÜŞMELERİ KISITLANDI

Kuytul, "Bilmeyenler için önce olayı özetleyeyim. Eşim Alparslan Kuytul ile haftalık telefon görüşmelerinde aldığım ses kayıtlarını sizlerle paylaşıyorduk. Önce cezaevinde kendisinden bu kayıtlarla ilgili savunma istendi, sonra onunla alakası olmadığı anlaşıldı (!) ve soruşturma kapandı. Ardından; gerçekten ama gerçekten saçma sapan bir gerekçe ile birden bire, küt diye, hiç bir hukuk prosedürü uygulanmadan telefon görüşmeleri süresiz olarak kısıtlandı. Tabi itiraz ettik ve itirazımız savcının bile olumlu mütalaası ile kabul edildi. Buna çare bulunursa arayacak, bulunmazsa (!) arayamayacak!" dedi.

YASAL HAKKIMIZ OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE OLAYIN BOYUTU DEĞİŞTİ

"Hukuken yasak olmadığı için yasaklanamayan (!) ses kaydı paylaşımına çare ararken akıllarına son çare rica yöntemi geldi" diyen Kuytul, "Sanırım ki bu hafta görüş için cezaevine gittiğimde yetkili birisi benimle görüşerek, eşimin arayacağını bildirdi ve 'rica etsem yayınlamasanız olur mu?' dedi. 'Kişisel ricam' (!) diye de ekledi. Ben de inandım (!) (Konuştuğum kişinin şahsını olayın dışında tutmak istiyorum. Baskılardan yılmış, usanmış millet (!) Bende cevaben ve kibarca, bunun yasal hakkımız olduğunu ve vazgeçmeyeceğimi söyledim. Sonra ne olduysa (!) olayın boyutu değişti." ifadelerini kullandı.


Yorumlar