Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Selçuk Geçer'den kritik dolar açıklaması...

Haftanın son gününde 17 lira 10 kuruşa kadar gerileyen Dolar/TL için ekonomist Selçuk Geçer'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Selçuk Geçer, önümüzdeki hafta doların görebileceği rakamı söyledi. Geçer'in bu açıklaması çok konuşulacak...

Abone ol
Abone ol 17 Temmuz 2022 11:57

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar hakkında tahminlerini açıkladı. Açıklamalarında; Eylül ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı aldığını açıklarken, 2021 yılının eylül ayında merkezin faizinin 19 puan olduğunu ifade etti. Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ayının toplam 500 baz puan indirimi yapan Merkez Bankası, Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarında faizi sabit tuttu dedi. Mayıs ayında Merkez Bankası faizi sabit bıraktığını açıkladı dedi. Enflasyona endeksli tahvil ya da süper Bono çıkarılacak açıklamalarının ardından iktidarın Kur Korumalı Mevduat uygulamasından istediği verimi alamadığının anlaşılmasının ardından doların ateşinin yeniden yükselişe geçtiğini ifade etti.

15 gün önce 14 lira 50 kuruş seviyelerindeki doların kısa zamanda 16 lira 50 kuruşu gördüğünü söyledi ve ardından 18 lirayı aştığını dile getirdi. 21 Aralık’tan sonra düşürülen doların şimdilerde 17.11 seviyesinde olduğunu ifade etti. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar hakkında yeni zirve için tahminlerini dile getirdi. Doları artık tutamadıklarını ifade eden Selçuk Geçer, Dolar 17 lirayı gördükten sonra 19 lira olana kadar yükselmeye devam edeceğini belirtti. Bunun ardından belki bir müdahale olur ama artık ok yaydan çıktı dedi ve tutana aşk olsun ifadelerini kullandı.

Dolar endeksi, 105’ geldiyse buralardan uzak duracaksın diyen Selçuk Geçer, Türkiye’nin daha kırılgan bir ülke olduğunu, doların 20 lirayı kırıp 25 liraya gideceğini belirtti. Cari açık bu durumdaysa sene sonunda dolar kurunun 26-30 seviyelerinde olacağını söyledi.

Etiketler dolar dolar kuru
Yorumlar