Anasayfa /  Foto Galeri

Sel felaketinde kaybolan Asel bebek, aranıyor

Aksaray'daki sel felaketinde annesi Gülseren En'in hayatını kaybettiği, diğer araçlardaki 14 kişinin ise tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğü olayda, 3 aylık Asel bebek annesinin kucağından kayarak akıntıda kayboldu. Bebek hala bulunamadı. Selin yol açtığı felaketin boyutu gün ağarınca daha net ortaya çıktı ve arama çalışmaları devam ediyor.

Sel felaketinde kaybolan Asel bebek, aranıyor - Sayfa 1

Dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sonrasında, Sevinçili, Gücünkaya köyleri ve Kireçlik mevkisinde şiddetli bir sel meydana geldi. Bu sel sırasında bir akaryakıt istasyonunun önündeki yol yarıldı.

Kent merkezinden Gücünkaya köyüne gitmekte olan Çapan En (53) ve eşi olan 2 çocuk annesi Gülseren En'in içinde bulunduğu araç, yarılan yoldaki suyun akıntısına kapıldı ve yaklaşık 200 metre sürüklendi.

Sel felaketinde kaybolan Asel bebek, aranıyor - Sayfa 2

Olayın ihbarı üzerine AFAD, UMKE, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirildi. Çevredeki köylülerin de yardımıyla Çapan En sağ olarak kurtarıldı ve ardından ambulansla Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesine nakledildi.

Sel felaketinde kaybolan Asel bebek, aranıyor - Sayfa 3

Ancak araç içinde sıkışan ve hayatını kaybeden eşi Gülseren En'in cesedi otopsi için aynı hastanenin morguna götürüldü. Gülseren En'in cenazesinin bugün Gücünkaya köyünde defnedilmesi bekleniyor.

Çapan En dışında, sel felaketinden son anda kurtulan diğer araçlardaki 13 kişi de tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.

Sel felaketinde kaybolan Asel bebek, aranıyor - Sayfa 4

Ayrıca, 3 aylık Asel adındaki bebek, sel sırasında Hayriye Balcan'ın kucağından düşerek akıntıda kayboldu. Bu nedenle 150 kişilik bir ekip, Asel bebek'i bulmak için arama çalışmalarını sürdürdü.

Ancak şu ana kadar minik Asel'e dair bir iz bulunamadı. Arama çalışmaları, ekiplerin yaklaşık 2 saat dinlendikten sonra yeniden başladı.