Anasayfa /  Güncel

Şehit pilotun eşi Sibel Öztürk: İmkan olursa o parayı almak isterim

TSK'nın geçtiğimiz günlerde Bitlis'te düzenlediği operasyonda öldürülen bir teröristin üzerinden 20 yıl önce şehit edilen pilotun parası çıktı! Düşürülen o helikopterin pilotu Şehit Jandarma Pilot Kıdemli Üsteğmen Erdem Öztürk'ün eşi Sibel Öztürk konuyla ilgili SuperHaber'e özel açıklamalarda bulundu. Acısı hâlâ ilk günkü gibi taze olan Sibel Öztürk, eşine ait olduğunun kesinleşmesi halinde parayı alarak kızına hatıra olarak vermek istediğini belirtti

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2018 03:59

Hakkari Yüksekova'ya bağlı Dağlıca Köyü yakınlarında, 27 Kasım 1998 tarihinde Türkiye'yi yasa boğan bir saldırı gerçekleşti.

18 Mehmetçiği taşıyan Sikorsky tipi helikopter, teröristlerin, suikast silahı olarak bilinen Kanas'la yerden açtıkları ateş sonucu pilotun vurulması nedeniyle düştü.

Jandarma Pilot Kıdemli Üsteğmen Oğuz Kılıç'la, Jandarma Pilot Kıdemli Üsteğmen Erdem Öztürk'ün yönetimindeki helikopterde, Piyade Komando Asteğmen Gökhan Kösem komutasında 15 kişilik tim bulunuyordu.

SAATLERCE TERÖRİSTLERE DİRENDİLER!

Pilot Üsteğmen Kılıç vurulmuş olmasına rağmen, yaralı olarak helikopteri yere indirmeyi başardı. İniş sırasında alev alan helikopterdeki 18 askerden 8'i iniş anında şehit oldu.

Yangından kurtulan 10 asker ise PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateşe tutuldu.

Askerler tam 2 saat boyunca kahramanca teröristlerle çarpıştı. Son mermilerine kadar direnen askerler çatışma sonucunda burada şehit oldu. Saldırıdan bir tek Er Engin Yaşar kurtulmayı başardı.

20 YIL SONRA O HAİN ÖLDÜRÜLDÜ

TSK'nın geçtiğimiz günlerde Bitlis'te düzenlediği operasyonda öldürülen bir teröristin kimliği ise tüm Türkiye'yi 20 yıl önce ülkeyi yasa boğan o güne götürdü...

Bitlis’in Hizan ilçesinde 28 Haziran’da etkisiz hale getirilen 10 teröristten birinin, 1998 yılında yaşanan helikopter saldırısının faillerinden olduğu belirlendi.

ÜZERİNDEN KAHRAMAN PİLOTUN PARASI ÇIKTI

PKK'lı Sefer Açar’ın üzerinde hain saldırıda şehit olan pilotun naaşından alınan 500 bin liralık banknot da bulundu.

Paranın üzerinde “herkoda düşürülen helikopterin Pilotun Parasıdır 11-27-1998”şeklinde not olduğu tespit edildi.

 

"BİR BENZERİ VAR MIDIR BİLEMİYORUM?"

Yılllar sonra meydana gelen bu ilginç gelişmenin ardından SuperHaber'in ulaştığı Şehit Kara Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk eşi Sibel Öztürk konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Olaydan bu sabah haberdar olduğunu belirten Sibel Öztürk, "Duyduğumda çok kötü oldum. Böyle bir şeyin olması da çok enteresan. Yani o parayı saklamasına çok şaşırdım. Çok enteresan gerçekten bu olay! Böyle bir şeye rastlanmış mıdır şimdiye kadar bilemiyorum... " ifadelerini kullandı. 



PİLOTUN EŞİ O PARAYI HATIRA OLARAK SAKLAMAK İSTİYOR: EĞER EŞİM ERDEM ÖZTÜRK'E AİTSE...

Banknotun üzerinde isim yazmaması nedeniyle kesin konuşmaktan kaçınan Sibel Öztürk, paranın helikopterde bulunan diğer pilot Oğuz Kılıç'a da ait olabileceğine dikkat çekti.

Öztürk, ancak eşine ait olduğunun kesinleşmesi halinde parayı alarak kızına hatıra bırakmak istediğini, "Kızıma verebileceğimiz bir şey olur en azından." sözleriyle dile getirdi.

Sibel Öztürk açıklamalarına şöyle devam etti;

"Helikopterde iki pilot bulunuyordu. Şehit Jandarma Pilot Kıdemli Üsteğmen Oğuz Kılıç ve Şehit Jandarma Pilot Kıdemli Üsteğmen Erdem Öztürk.

Tabii Oğuz Kılıç'ın mı, eşim Erdem'in mi bilemiyorum. İkisinden birisinin muhtemelen. Ama eşime aitse ve öyle bir imkan olursa tabii ki o parayı hatıra olarak alıp, saklamak isteriz.

20 yıl aradan sonra böyle bir şey duymak da çok enteresan! O teröristin 20 yıl yaşamış olması da çok enteresan.

Yani nasıl böyle bir şey olmuş, nasıl bulmuş... Bu terörist neden saklamış bu parayı, bilemiyorum..."

ŞEHİT PİLOTUN EŞİ SİBEL ÖZTÜRK'ÜN ACILARI HÂLÂ TAZE

Sibel Öztürk ayrıca, teröristin üzerinde bulunan para ile ilgili, henüz Genelkurmay Başkanlığından kendisine bir bilgi verilmediğini ve şu ana kadar kendisiyle temasa geçilmediğini ifade etti. / 

Kaynak: SuperHaber


Yorumlar