Anasayfa /  Foto Galeri

Şehir Hatları İstanbul'da yaşayıp deniz görmeyen 100 Çocuğu denizle buluşturdu

Şehir Hatları, kuruluşunun 173. yılı kapsamında İstanbul’da yaşamalarına rağmen denizden uzak kalmış ve vapurla Boğaz turu yapma imkanı bulamamış ilköğretim öğrencilerini denizle buluşturdu. Tura katılan 100 çocuk, iki saat boyunca Boğaz’ın tadını çıkardı.

Şehir Hatları İstanbul'da yaşayıp deniz görmeyen 100 Çocuğu denizle buluşturdu - Sayfa 1

Şehir Hatları 100 Çocuğu Denizle Buluşturdu

Şehir Hatları, kuruluşunun 173. yılı kapsamında İstanbul’da yaşamalarına rağmen denizden uzak kalmış ve vapurla Boğaz turu yapma imkanı bulamamış ilköğretim öğrencilerini denizle buluşturdu. Tura katılan 100 çocuk, iki saat boyunca Boğaz’ın tadını çıkardı. 

Şehir Hatları İstanbul'da yaşayıp deniz görmeyen 100 Çocuğu denizle buluşturdu - Sayfa 2

Şehir Hatları, kuruluşunun 173. yılı kapsamında, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğiyle İstanbul’un Ümran iye, Bayrampaşa, Sultangazi ve Fatih gibi ilçelerinde oturan ancak denizden uzak kalan ve bugüne kadar vapurla gezi imkanı bulamayan ilköğretim öğrencileri için Boğaz turu düzenledi. 20 Ocak Cumartesi günü yapılan tura 7-11 yaş arası 100 çocuk ile aileleri katıldı. 

Şehir Hatları İstanbul'da yaşayıp deniz görmeyen 100 Çocuğu denizle buluşturdu - Sayfa 3

ŞH Sarıyer isimli vapurun Kabataş’tan, 12.00’de hareket etmesiyle başlayan Boğaz turunda, çocuklar ve aileleri, İstanbul’un eşsiz tarihi mekanlarını ve güzelliklerini ilk kez denizden görme imkanı yakaladı. 

Şehir Hatları İstanbul'da yaşayıp deniz görmeyen 100 Çocuğu denizle buluşturdu - Sayfa 4

Küçük Prens Kitabı Hediye Edildi

Çocuklar, iki saat boyunca Boğaz’ın eşsiz manzaralarını bayram havası içinde keşfederken birlikte oyunlar oynayarak eğlenmenin de tadını çıkardı.