Anasayfa /  Kültür sanat

Seher Dilovan kimdir, evli mi ?

Seher Dilovan, 4 Mart 1971, Ankara doğumlu, Türk halk müziği sanatçısı. Tunceli asıllı bir ailenin iki kızından biri olarak Ankara'da dünyaya gelen Seher Dilovan, altı ay süreyle Ankara Radyosu Gençlik Korosu'nda stajyer olarak yer aldı. Peki Seher Dilovan kimdir, evli mi ?

Abone ol
Abone ol 16 Şubat 2021 13:18

Türk halk müziği sanatçısı Seher Dilovan bugün Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oldu. Seher Dilovan kimdir, kaç yaşındadır? Seher Dilovan aslen nereli, evli mi? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Seher Dilovan, 4 Mart 1971 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Tunceli asıllı bir ailenin iki kızından biri olan her Dilovan, altı ay süreyle Ankara Radyosu Gençlik Korosu'nda stajyer olarak yer aldı.

SEHER DİLOVAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?
Türk halk müziği sanatçısı Seher Dilovan, 4 Mart 1971 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Tunceli asıllı bir ailenin iki kızından biri olan her Dilovan, altı ay süreyle Ankara Radyosu Gençlik Korosu'nda stajyer olarak yer aldı.

Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü'nü bitiren Seher Dilovan, ilk albümü "Ayvacı"yı 1992 yılında çıkardı. Daha sonra sırasıyla "Vur Eller Oynasın", "Seher Yeli", "Sabret Gönül" ve "Türkülerle Yeniden" adlı albümlerini çıkardı.

Seher Dilovan son çalışmasını Prestij Müzik etiketiyle piyasaya sürdü. Ayrıca siyasetçi Kemal Burkay'ın yeğenidir.

 

Yorumlar