Anasayfa /  Güncel

Sefer Emri kimlere gelir? E devlet sorgula

Sefer görev emri nedir? (e- Devlet ile sefer görev emri nasıl sorgulanır?) Askerlik sorgulama nasıl yapılır? Sefer emri var mı? İdlib'deki saldırının ardından Google'da arananlar arasında 'Sefer görev emri' yer alıyor. Peki Sefer görev emri kimlere çıkar? Sefer görev emri e-Devlet üzerinden nasıl sorgulanır? e-Devlet üzerinden askerlik sorgulaması nasıl yapılır? Milli Savunma Bakanlığı’nın e-Devlet sistemine entegre edilen personel sefer emri nedir? Kimler bu emre uymak zorundadır?

Abone ol
Abone ol 02 Mart 2020 11:36

Sefer görev emri nedir? (e- Devlet ile sefer görev emri nasıl sorgulanır?) Askerlik sorgulama nasıl yapılır? Sefer emri var mı? İdlib'deki saldırının ardından Google'da arananlar arasında 'Sefer görev emri' yer alıyor. Peki Sefer görev emri kimlere çıkar? Sefer görev emri e-Devlet üzerinden nasıl sorgulanır? e-Devlet üzerinden askerlik sorgulaması nasıl yapılır? Milli Savunma Bakanlığı’nın e-Devlet sistemine entegre edilen personel sefer emri nedir? Kimler bu emre uymak zorundadır?

İdlib'de rejim güçlerinin TSK unsurlarına yönelik hava saldırısında 33 asker şehit oldu. 

Hava saldırısının ardından Sefer görev emri Google'da en çok arananlar arasında. 

SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMA EKRANI

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

Askerliğini tamamlamış veya tezkerisi almış vatandaşların mili seferberlik durumda yeniden askeri göreve çağırılması demektir. Sefer görev çağrısı Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından duyurulmaktadır.

SEFER GÖREV EMRİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Seferberlik halinde MSB'in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 

''Seferberliğin ilanı, radyo, televizyon, posta, telefon ve her türlü yayın araçlarıyla duyurulur. Bu duyurular yükümlüler için tebliğ yerine geçer. Seferberliğin ilanıyla birlikte;

1. Ellerinde sefer görev emri olanlar, kendi imkânları ile veya en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına müracaat ederek, 48 saat içerisinde, sefer görev emirlerinde yazan il / ilçeye gitmek zorundadırlar. Verilen sefer görev emrinde bilet bölümü bulunmaktadır. Bu bilet bölümü, gidilecek güzergâhta seyreden ya da otobüs terminallerinde bulunan araç sürücülerine gösterildiğinde doldurulup imzalanarak verildiğinde araç sürücüleri, yasa gereği hiçbir ücret talep etmeden öncelikle sefer görev emirli personeli aracına alması gerekmektedir.

2. Yedek personel yanlarına sefer görev emri, nüfus cüzdanı, künye levhası ile varsa askeri sürücü belgesini alırlar. Sefer görevli yedek personel, sefer görevinin bulunduğu il / ilçede otogar, tren garı, hava alanı vb. yerlerde karşılanarak görev yapacakları birlik/kuruma gönderileceklerdir. Seferberlik ve savaş halinde katılacağı birliği bulamayanlar, en yakın askeri birlik ve kuruma başvururlar.

 3. Askerlik hizmetinizi yaptıktan sonra bir daha silahaltına alınmanızı engelleyecek şekilde sağlık durumunuz bozulmuşsa, en yakın Askerlik Şubesine müracaat ederek, Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili Sağlık Kurullarına sevkinizi yaptırabilirsiniz. Sefer görevinizin iptal edilebilmesi için alınan sağlık raporunun yedek subay ve yedek astsubaylar için “TSK’de Görev yapamaz”, Yedek Erbaş ve Erler için “ Askerliğe Elverişli Değildir.”, “Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir.”, Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz” kararlı olması gerekmektedir'' ifadeleri yer almaktadır''

 

SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMA

Sefer görev emri sorgulamak için e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile birlikte giriş yapmanız yeterli. 

Askerlik görevini henüz tamamlamamış ve muaf olmuş vatandaşlar için, e-Devlet hizmetleri içerisinde yer alan “Askerlik Durumu Sorgulama” sayfasından kendilerine ilişkin bilgileri kolayca elde edebilirler. Ayrıntılı bir şekilde görüntülenen bilgiler, askerlik şubesine gitmeye gerek kalmadan “Askerlik Durum Belgesi” almayı da mümkün hale getirdi.

ASKERLİK SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

e-Devlet Üzerinden Askerlik Durumu Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Askerlik Durumuna dair bilgileri görüntülemek için; Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı “Askerlik Durum Belgesi Sorgulama” sayfasına girmeniz gerekir.
Açılan sayfa üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapmak için kimlik doğrulama adımlarının tamamlanması şarttır.
Kimlik doğrulama adımlarını T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresini ilgili boşluklara yazarak geçebilirsiniz. Eğer e-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız; en yakın PTT şubesine giderek şahsa tahsis edilen şifreyi temin edebilirsiniz. Aynı zamanda mobil imza, elektronik imza, T.C kimlik kartı ve internet bankacılığı gibi diğer giriş seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

e-Devlet ile askerlik durum belgesi sorgulama için TIKLAYINIZ.

Askerlik Yerleri e-Devlet Üzerinden Nasıl Öğrenilir?

Vatani görevini tamamlamak için askere gidecek olan kişiler, askerlik yerleri ve sevk bilgilerine dair detaylara e-Devlet üzerinden kolayca ulaşabilirler. Sevk belgesinde, asker adayını birliğine teslim olacağı günler ve yol izinlerine dair detaylarda yer alır. Kısa dönem askerler, “Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama”; uzun dönem askerler “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama” sayfası üzerinden bilgilerine ulaşabilirler.

Yorumlar