Anasayfa /  Politika

Sedat Peker'in iddialarına Bakan Soylu'dan yanıt: İftiraları saçmalık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili canlı yayınında soruları yanıtlıyor. Bakan Soylu, "Yıllardır herkesin bildiği bir organize suç örgütü liderinin tüm iddiaları ve iftiraları saçmalıktır" dedi.

Abone ol
Abone ol 24 Mayıs 2021 21:24

Habertürk'te Açık ve Net Özel'e konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kübra Par moderatörlüğünde; gazeteciler Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.

"Neler oluyor?" sorusuna Bakan Soylu, "Bu olaylar başlayınca şunu söyleyebilirdim; 'bir organize suç şüphelisinin, suçlusunun bu iddialarının ve iftiraların hepsi saçmadır' deyip bu meselede kenarda durabilirdim. 1. ve 2. Videolarda benimle ilgili bir şey yok ve ben o zaman devreye girdim" dedi.

Her şeye cevap vermekle mükellefiz
Siyaset ve demokrasi bize şunu öğretti; Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün. Biz her şeye cevap vermekle mükellefiz. Elbette her mesleğin kendine ait etiği olduğu gibi siyasetin de gazeteciliğin de ahlakı vardır. Bu işin temeli açık olmaktır. Benim hiçbir şeyden korkum yok. Müslümanız ve Allah'a teslimiz. Alengirli işler yapıyorsak, toplumun bize verdiği emanete halel getirecek işler yapıyorsak korku dağları aşar. Ne soracaksanız, ben bu akşam bütün müktebesatımla, samimiyetimle cevap vereceğiz.

Sedat Peker'in videolarındaki iddialar
Bu olaylar başlayınca, bir organize suç suçlusu, yıllarca Türkiye'de herkesin bildiği ve hayatının nereden geldiği belli olan birisinin bu iftiralarının hepsi saçmadır. Bunlarla ilgili hiç muhatap değiliz. Doğru bulmuyoruz diyerek bu mesele kenarda durabilirdi. Dikkat ederseniz birinci ve ikinci videoda şahsımla alakalı bir şey yok ve ben o zaman devreye girdim. 

Her türlü sapkınlığın içinde olan birinin söylediği ipe sapa gelmez sözler olarak görmedim. Baktım ki bir eleman bir sözcülük ortaya koyuyor. İddiaları ve iftiraları tamamen boş olsa da devleti hedef alıyor, Türkiye'ye tırnak içinde söylüyorum vesayet ortaya koymaya çalışıyor, neredeyse herkese 'ipiniz elimde' diyor ve bir sessizlik hakim. 

Terörle mücadele etmişiz, teröre ciddi şekilde darbe vurmuşuz. Organize suç çetelerine darbe vurmuşuz. Uyuşturucuyla mücadele etmişiz, önemli bir sonuç elde etmişiz. FETÖ'yle mücadele ediyoruz, DEAŞ yanı başımızda. Türkiye bütün bunlarla mücadele ederken sanki birileri Türkiye'nin sahayı temizlemesinden önce son kaleyi kaptırmamak için bir hamleye giriyor.

Etiketler Süleyman Soylu
Yorumlar