Anasayfa /  Politika

İstanbul seçim sonuçları için gözler Maltepe'de son durum ne fark kaç oldu

İSTANBUL seçim sonuçlarının ilan edilmesi için gözler Maltepe’deki sayıma çevrildi. Sayımın sürdüğü Maltepe'de 119 sandık kaldı. Peki Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki en son fak kaç oldu?

Abone ol
Abone ol 16 Nisan 2019 12:49

İSTANBUL seçim sonuçlarının ilan edilmesi için gözler Maltepe’deki sayıma çevrildi. Sayımın sürdüğü Maltepe'de 119 sandık kaldı. Peki Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki en son fak kaç oldu?

YSK'nın dün Maltepe için aldığı karar, Ekrem İmamoğlu'nu mazbataya bir adım daha yaklaştırdı. Ancak AK Parti'nin, seçimlerin yenilenmesi için itiraz hakkı var. Maltepe’de sayımlar sürüyor. Bugün İstanbul sonuçları belli olabilir. Gözler Maltepe’den gelecek sonuçlarda. 

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti ve MHP'nin oy sayımlarıyla ilgili itirazları üzerine, geçtiğimiz hafta yapılan sayımların kabul edilmesine ve oy terminallerinin artırılmasına karar verdi. Bu karar, oy sayımının bu gece tamamlanması anlamına geliyor. YSK süreci hızlandırmak adına harekete geçti. Oy farkı hala 12 binin üzerinde olduğu için eğer bu gece sayım tamamlanırsa, yarın CHP adayı Ekrem İmamoğlu mazbatasını alabilir.

AK Parti'ye göre fark 12 bin 200 CHP'ye göre fark 13.888



İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki fark kaç oldu?

Dün Binali Yıldırım yaptığı açıkalamada Ekrem İmamoğlu’yla arasında 12 bin 200 oyun olduğunu açıklamıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Yıldırım'a cevap verip Ekrem İmamoğlu'nun 4.170.058 oy, Binali Yıldırım'ın 4.156.170 oy aldığını ve aradaki farkın 13.888 olduğunu açıklamıştı. 

Yarkadaş: Maltepe'de 119 sandık kaldı

Gazeteci Barış Yarkadaş, twitter'dan Maltepe’deki son durumla ilgili açıklama yaptı. Yarkadaş 119 sandığın kaldığını AK Parti ve MHP’nin itirazı sonrası İlçe Seçim Kurulu’nun durumu YSK’yla görüşüp karara bağlayacağını açıkladı. İşte Yarkadaş’ın o tweeti:

Barış Yarkadaş@barisyarkadas



Maltepe'deki sayım saat 09.20'de başladı. Şu an itibariyle 119 sandık kaldı. AKP ve MHP dün geceki toplantıda yeni terminallerin kurulmasına itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu, konuyu YSK'ya aktarıp ne yapması gerektiğini sordu. Sayım iki terminalle devam ederse cumartesi günü biter.

1.084

09:57 - 16 Nis 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik




506 kişi bunun hakkında konuşuyor





Seçimler yenilensin talebi

AK Parti, tam kanunsuzluk itiraz hakkını kullanarak İstanbul'da seçimlerin yenilenmesini isteyecek.

2 haziran'da seçim ihtimali

Bu durumda top yine YSK'da olacak. YSK, eğer seçimleri yenileme kararı alırsa 2 Haziran'da İstanbul halkı sandık başına gidecek. AK Parti'nin itirazı redddedilirse İstanbul'da, 25 yıl sonra resmen CHP dönemi başlayacak.


Yorumlar