Anasayfa /  Politika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayını sahneye böyle çağırdı!

CHP, Ankara'daki Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlediği toplantıyla Muharrem İnce'nin adaylığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun, İnce'yi sahneye çağırırken kullandığı uslup büyük tepki çekti.

Abone ol
Abone ol 04 Mayıs 2018 11:05

CHP, Ankara'daki Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlediği toplantıyla Muharrem İnce'nin adaylığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun, İnce'yi sahneye çağırırken kullandığı uslup büyük tepki çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi, cumhurbaşkanı seçiminde cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce isminde karar kıldı. Grup toplantısında karar oy birliği ile alındı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Kompleksi CHP'liler tarafından dolduruldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce salona geldi. Önce İnce ve eşi Ülkü İnce salonu selamlayarak ilerledi. Daha sonra Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu salonu selamladı. İnce ve Kılıçdaroğlu yanyana oturdu. Kılıçdaroğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ile ilgili ilk değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, "Tarih yazacağız" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İnce'nin adını resmen ilan edeceği konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"29 Ekim 1923'te cumhuriyeti kurduk. Bütün mazlumlara, ezilen halklara örnek olduk. 2018'deyiz, 21. yüzyıldayız. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye farklı bir döneme evrildi.

Neden ittifak yapmak istiyorsunuz diyorlar. Sıfır baraj ittifakı istiyoruz, her partinin katıldığı sıfır baraj ittifakı. Seçme hakkının önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz. Sıfır baraj ittifakı olursa, her vatandaş gönlünde yatan partiye oy verebilecek. Demokrasiyi geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz. Siyasi partiler ülkenin çıkarları için bir araya gelmelidir. Ülkede kutuplaşmayı engellemek için ittifak istiyoruz. Bu ülkede huzur içinde yaşamak için ittifak istiyoruz. Buradan bu çağrıyı da tüm siyasi partilere yapıyoruz.

25 Haziran'da Türkiye'nin bütün dağlarında çiçekler açsın diyorsak, çağrımdır herkes seçmen listesini kontrol etsin. İkinci görev, bu ülkenin aydınlarına, demokrasiye inananlara çağrımdır. Kimse tatile gidiyim, yaylaya çıkayım dememelidir. Herkes inadına inadına sandıklara gitmelidir. 

MUHARREM İNCE GEL BAKALIM BURAYA 

Bu sorunları çözmek için bir öğretmen sorunları çözmek istiyor. Çaba sarf etmek istiyor. Muharrem İnce, eski bir öğretmen. Gel buraya Muharrem İnce."


Yorumlar