Anasayfa /  Foto Galeri

Sarımsak Yağı faydaları nedir? Sarımsak Yağı nasıl yapılır?

Sarımsak, mutfaklarda çok sık kullandığımız antibiyotik özelliği olan çok lezzetli ve faydalı bir sebzedir. İçine girdiği her yemeğe lezzet katan sarımsak, faydaları ile de dikkat çekiyor. Eski zamanlardan bu yana doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsaktan elde edilen sarımsak yağı da faydaları ile dikkat çekiyor. Sarımsak yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sarımsak Yağı faydaları nedir? Sarımsak Yağı nasıl yapılır? - Sayfa 1

Sarımsak yağının içinde bol miktarda A, B ve C vitamini bulunuyor. İçeriğindeki vitaminlere ek olarak içinde sarımsak yağının içinde çeşitli amino asitler, demir ve iyot gibi vücuda yararlı pek çok da mineral yer alıyor.

Sarımsak Yağı faydaları nedir? Sarımsak Yağı nasıl yapılır? - Sayfa 2

Sarımsak Yağı Nedir?

Sarımsak yağı, buhar damıtma tekniği ile hazırlanan bir bitkisel yağ çeşididir. Bu yağ, ezilmiş sarımsağın yoğunlaşması ile kullanılarak damıtılarak elde edilir. Sarımsak yağının içinde bulunan en yoğun bileşen, “dialil disülfür” gibi uçucu sülfür bileşikleri, yağın karakteristik özelliklerini belirler.

Sarımsak Yağı faydaları nedir? Sarımsak Yağı nasıl yapılır? - Sayfa 3

Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır ve Elde Edilir?

Sarımsak yağı, buhar damıtma tekniği kullanılarak ezilen sarımsak yoğunlaştırılarak kullanılır. Damıtılarak elde edilen sarımsak yağı, tipik olarak keskin bir kokuya ve kahverengimsi ve sarımsı bir yapıya sahiptir. Yaklaşık 1 gram damıtılmış sarımsak yağı elde etmek için 500 gram sarımsak kullanmak gereklidir. Buharlı damıtma yöntemi ile elde edilen sarımsak yağı, taze sarımsağa göre yaklaşık 900 kat daha keskin bir aromaya sahip olur.

Sarımsak Yağı faydaları nedir? Sarımsak Yağı nasıl yapılır? - Sayfa 4

Sarımsak yağı, en az sarımsak kadar etkili ve vücuda faydalıdır. Sarımsak yağı, cilt sorunlarının giderilmesine yardımcı olur ve akne oluşumunu önler. Antibakteriyel, antiviral ve antifungal özellikleri sayesinde vücutta mantar, bakteri ya da virüs nedeni ile oluşabilecek hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur. Pek çok kanser türünü önlemeye yardımcı olur. Ayaklarda ve vücudun pek çok yerinde meydana gelen mantar oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Saçların güçlendirilmesine ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur.