Anasayfa /  Güncel

Sara Kaya, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçundan tutuklandı!

Eski Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen PKK/KCK terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklandı

Abone ol
Abone ol 26 Ocak 2017 22:07

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen PKK/KCK terör örgütü soruşturması kapsamında, Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) bağlı Nusaybin İlçe Belediye Başkanı Sara Kaya ve Eş Başkanı Cengiz Kök 13 Ocak'ta gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde 13 gündür gözaltına tutulan Kaya ve Kök, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan Sara Kaya ve Cengiz Kök, tutuklama talebiyle sevkedildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından, "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 



GÖREVDEN ALINMIŞTI



Başbakanlık tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya'nın yerine, İlçe Kaymakamı Ergün Baysal Kayyum olarak atanmıştı. 



75 EŞ BAŞKAN TUTUKLANDI



Sara Kaya ve Cengiz Kök'ün tutuklanmasıyla birlikte, Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) bağlı 3'ü büyükşehir ve 5'i il belediyesi olmak üzere toplamda 75 belediye eş başkanı tutuklandı.

Kaynak: HaberTürk


Yorumlar