Anasayfa /  Ekonomi

Şanlıurfa'da Jandarma Genel Komutanlığı'na 20 korucu alımı yapıyor !

Şanlıurfa Suruç ilcesine ilkokul mezunu 20 güvenlik personeli alımı yapılacaktır. Alımlarla ilgili kadro dağılımı ve başvuru koşuları için haberimizi ziyaret ediniz.

Abone ol
Abone ol 07 Şubat 2020 16:13

Birçok kişinin merakla beklediği alımlardan biri de Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ülke genelinde gerçekleştirilmesi beklenen korucu alımı olup bu noktada bir ilçe kaymakamlığı daha internet sitesinden korucu alımı yapacağını açıkladı. Suruç İlçesi mülki sınırları içinde Saygın, Uysallı, Yoğurtçu ve Yurtçiçeği Mahallelerinden Güvenlik Korucusu sayılarının takviye edilmesi maksadıyla toplam 20 Güvenlik Korucusu alımı yapılacaktır. İlgili alıma ilişkin detaylar haberimizin devamındadır.

Başvuru Şartları Neler?  

İlanda yer aldığı şekli ile ilgili alımda adayların T.C. vatandaşı olmak,Askerlik hizmetini yapmış olmak ya da 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre muaf olmak,40 Yaşından büyük olmamak, En az İlkokul mezunu olmak,Kamu haklarından mahkûm bulunmamak,5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesinin 1’inci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak,Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Ayrıca3713 sayılı terörle mücadele kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak,Kan davasına karışmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak,Hâlihazırda görevlendirileceği köyde ikamet etmek,Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, sakatlığı veya akıl hastalığı bulunmamak,Siyasi parti üyesi olmamak,Köy muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç mahalli idarelerin seçimle göreve gelen organlarında görevli olmamak şartlarını sağlaması istenmektedir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİNT IKLAYIN - TIKLA

Nasıl Başvuru Yapılır?

Müracaatlar; duyurunun yapıldığı 01.02.2020 tarihinden, 10.02.2020 günü mesai saati sonuna kadar dilekçe ile şahsen Suruç İlçe J.K.lığı Merkez J.Krk.K.lığına yapılacaktır. Dilekçe ekine istenen belgeler konacaktır. 10 Şubat tarihinden sonra yapılan başvurular ve Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 

Yorumlar