Anasayfa /  Güncel

Sandık görevlisi ücreti ne kadar, seçimden kaç gün sonra ödenir? 2023

Türkiye 3 gün sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için sandık başına gidecek. Oy kullanma işlemi okullarda kurulan sandıklarda yapılacak. Seçim boyunca görevliler düzeni korumak için görev yapacak. Peki 2023 seçimlerinde görev alacaklar olan sandık başkanları, müşahit, sandık üyeleri kaç para alacak?

Abone ol
Abone ol 11 Mayıs 2023 13:53

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde binlerce sandık görevlisi görev alacak. Sandık görevlisi olarak görevlendirilen, görev almak için müracaat eden sandık görevlileri bu görevlerinin karşılığında ücret almaya da hak kazanmaktadırlar. Sandık kurullarında başkan ve üyeler dışında siyasi parti temsilcileri, ikinci derece sorumlular, üçüncü derece sorumlular, şoför ve hizmetliler ile il /ilçe kurullarında görev yapan görevliler de yevmiye üzerinden ücret almaktadırlar.

2023 Seçim görevlileri belli oldu mu?

Seçim görevleri, sandık kurulunda görevli olacak memurlara iletildi. Görevli olunacak merkez, YSK tarafından açıklandı. Seçim görevlilerinin hangi sandıkta görev alacağının ise seçim yaklaşınca netlik kazanması bekleniyor.

2023 seçim görevli ücretleri ne kadar?

2023 seçim görevli ücretleri henüz belli olmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında belirlenmesi bekleniyor.


Sandık görevlisi nasıl olunur?

Seçimlerde görev yapacak olan sandık görevlileri çeşitli kategorilere ayrılır. Bunlardan biri, siyasi partilerin belirlediği sandık görevlileridir. Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunurlar. Bu başvuru, belirlenen kişilerin adlarının ve diğer bilgilerinin yer aldığı bir formun doldurulmasıyla gerçekleştirilir.

Siyasi partilerin sandık görevlileri seçimi internet üzerinden yapılmaz. Başvuruların doğrudan Yüksek Seçim Kurulu'na yapılması gerekmektedir. Seçimlerde görev yapmak isteyenlerin, ilgili siyasi partiye başvurarak bu görevi üstlenmeleri mümkündür. Ancak son karar YSK'ya aittir ve seçim öncesi YSK tarafından belirlenen sandık görevlileri seçim günü görev yapmaya hak kazanırlar.

*Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olanlar sandık görevlisi olamıyor fakat müşahitlik yapabiliyor.

 

Yorumlar