Anasayfa /  Politika

Şamil Tayyar'dan partisine ve Erdoğan'a vekil transferi eleştirisi: Siyasetin itibarını zedeliyor

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'nun AK Parti'ye katıldı ve parti rozetini Erdoğan taktı. İYİ Parti milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun AK Parti'ye geçmesi sonrasında paylaşım yapan Şamil Tayyar, "Vekil transferi, sivil siyasetin itibarını zedeleyen eski Türkiye’nin kötü bir alışkanlığı" dedi.

Abone ol
Abone ol 08 Kasım 2023 06:08

Türk siyasetinde çok eleştirilmesine rağmen nerdeyese her partini baş vuruduğu milletvekli transferlerine bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'nun AK Parti'ye katıldı ve parti rozetini Erdoğan taktı

Eski AK Parti milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, isim vermeden İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'nun AK Parti'ye katılmasını eleştiririken Hakan Şükür hatırlatmasını yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şamil Tayyar, Ak Parti'nin vekli tranferini üstelik Erdoğan'ın rozetini taktığı transfer sonrası elştrilerde bulundu. Tayyar "Vekil transferi, sivil siyasetin itibarını zedeleyen eski Türkiye’nin kötü bir alışkanlığıdır. Gidene hain deyip geleni kutsallaştıran yaklaşım, milli iradeye haksızlıktır" dedi.

Partilerinden ayrılanların milletvekillinden de istifa etmesi gerektiğini belirten Tayyar, "Şahıslar fikir ayrılığına düştüğü partileriyle yollarını ayırabilir ama giderken vekillik emanetini millete iade etmelidir. Hakan Şükür ve şürekası AK Parti’den istifa ettiğinde 'vekilliği de bırak' demiştik, haklıydık. Aynı noktadayım. Bu vesileyle bir de küçük notum olsun tüm siyasi partilere; dar bölge seçim sistemini getirin, tombaladan vekillik dönemi bitsin, hem sistem huzur bulsun hem meclis güçlensin" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar