Anasayfa /  Spor

Salih Özcan kimdir? Salih Özcan kaç yaşında, nereli?

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) A Milli Futbol Takımında yer alan Salih Özcan'ın hayatı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 29 Mart 2023 22:15

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) A Milli Futbol Takımında yer alan Salih Özcan'ın hayatı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Salih Özcan, 11 Ocak 1998 yılında Almanya, Köln'de dünyaya geldi. Köln'de doğması sebebiyle Alman pasaportu olan Türk asıllı futbolcu, futbol kariyerine Köln'ün amatör takımı West Köln'de başlamıştır. Salih Özcan, 2007 senesinde ülkenin en güçlü takımları arasında gösterilen FC Köln tarafından fark edilmiş ve daha 9 yaşındayken FC Köln tarafından takıma transfer edilmiştir.

Uzun seneler FC Köln'ün altyapısında forma giyen ve merkez orta sahadaki başarısı sebebiyle Almanya Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde oynayan Özcan, Almanya U-15, U-16, U-17, U-18, U-19, U-20 ve U-21 takımlarına seçilmiştir.

Şu sıralar U-21 takımında oynarken A Milli Takım'ı çalıştıran Stefan Kuntz'un önderlik ettiği Özcan; performansıyla da Kuntz tarafından takdir edilmiştir.

Salih Özcan, Milli Takım kariyeri haricinde, 2016 senesinde yani henüz 18 yaşındayken FC Köln ile profesyonel kontrat imzalamıştır ve ilk resmi maçına da aynı tarihlerde çıkmıştır.

3 sene boyunca aynı ekipte forma giydikten sonra Bundesliga 2 ekibi Holstein Kiel'de oynayan Özcan, Kiel'deki oyunuyla değerine değer katmıştır. 2020 yılı itibariyle takımına geri dönen Salih Özcan'ın gelişiminden memnun kalan Köln teknik heyeti de, onu düzenli şekilde 11'e dahil etmiştir.

Bu sezon, Almanya Kupası ve Bundesliga'da 28 müsabakaya çıkan Salih Özcan, 2 gol atmış ve 1 kez asist yapmıştır. Transfermarkt'e göre piyasa değerini bu sene 7 milyon euroya kadar yükselten Salih Özcan'ın, Köln'le kontratı 2023 senesine kadar devam sürecektir.

Son olarak hem Almanya Milli Takım'dan hem de A Milli Takımı'mızdan teklif alan Salih Özcan, tercihini A Milli Takım'dan yana kullanmıştır.

Yorumlar