Anasayfa /  Güncel

Sahte içki can almaya devam ediyor: Ölü sayısı 55'e yükseldi

İzmir, Aydın, Tekirdağ ve Kırklareli'nde 4 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle sahte içkiden ölenlerin sayısı 55'e yükseldi.

Abone ol
Abone ol 16 Ekim 2020 16:59

İzmir, Aydın, Tekirdağ ve Kırklareli'nde 4 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle sahte içkiden ölenlerin sayısı 55'e yükseldi.

İzmir, Tekirdağ, Kırklareli, ve Aydın'da sahte içki zehirlenmesi sebebiyle 4 kişi daha hayatını kaybetti. Sahte içkiden ölenlerin sayısı 55'e çıktı.

İzmir'in Foça ilçesinden metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran ve Karşıyaka'daki özel bir hastaneye gönderilen Barbaros Hayrettin Öz, dün gerçekleşen beyin ölümünün sonrasında bugün hayatını kaybetti. Böylece İzmir'de 9 Ekim'den beri sahte içkiden zehirlendikleri gerekçesiyle hastaneye başvuranlardan yaşamını yitirenlerin sayısı 22'ye çıktı.

 TEKİRDAĞ'DA DA BİR KİŞİ ÖLDÜ

Tekirdağ'da da bir süredir hastanede tedavi altında olan 54 yaşındaki Cüneyt K. yaşamını yitirdi.

Aydın'da da sahte içki şüphesiyle tedavi altına alınan 43 yaşındaki Devrim Kara, hayatını kaybetti.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinden de bir kişi yaşamını yitirdi.

2019'A DA SAHTE İÇKİ DAMGA VURDU

2019 yılında da pek çok ilde sahte içki ölümleri yaşanmıştı. Temmuz ayında en az 23 kişinin metil alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybettiği kayıtlara geçmişti.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kaçak ve sahte içki zehirlenmesi nedeniyle yaşanan ölümleri Meclis'in gündemine de taşımıştı.

Kaçak ve sahte içki kalpazanlıklarının daha çok vergi artışına bağlı olarak yaşandığını ifade eden Şevkin "Fiyat yüksekliği, vergi artışı merdiven altı piyasayı harekete geçiriyor. Ayrıca bazı turizm bölgeleri, eğlence yerleri ve metropol illerde kaçak ve sahte içki pazarının arttığına yönelik ciddi endişeler yaşanıyor" açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar