Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sahil Güvenlik Komutanlığı Eylül Ayı Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Başladı!

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre 240 uzman erbaş alınacak. Başvuru süreci başladı. İşte başvuru ekranı!

Abone ol
Abone ol 19 Eylül 2019 17:01

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak adına geçtiğimiz günlerde uzman erbaş alımı yapacağını belirtmişti. Söz konusu bilgilendirme ilanı 13 Eylül 2019 tarihinde Komutanlığın resmi internet adresi üzerinde yayımlanmıştı bunu İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıştık. Bu yönde yayımlanan ilan için başvuru süreci bugün ( 19 Eylül 2019 ) itibari ile başladı ve en geç 10 gün içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda 240 uzman erbaş alımı yapacak olup başvuru şartlarını açıkladı. Adaylardan aşağıdaki nitelikler aranacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

En az lise mezunu olmak,

Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve bunu komutanlıklar tarafından hazırlanan sağlık yönetmeliğine uygun olduğunu gösterir rapora sahip olmak,

Askerliğini yapmış veye hala yapıyor olmak,

Askerliğini yapmış olan adaylar için terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmak,

Alım yapılacak yılın Ocak ayı itibari ile 27 yaşından büyük olmamak,

Hala askerlik görevini yapan adaylar için birlik komutanlıklarından alınacak uzman erbaş olup nitelik belgesine sahip olmak,

Askerli öğrecilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 

Alım yapılacak branş için belirlenen yeterliliğe sahip olmak

En az 164 cm. boyunda olmak koşuluyla, Sayfa-12’de yer alan boy ve kilo oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak

Gibi nitelikler aranıyor. Ayırca pozisonuna göre özel niteliklere ve kadro dağılımına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar için başvuru süreci bugün 19 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlamış olup adaylar başvurularını en geç 30 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştiemeleri gerekmekte olup başvurular sadece https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARININ AÇIKLANMASI VE SINAVA KATILACAKLARIN BELİRLENMESİ :

Başvuru sonuçları, yazılı sınav ile ikinci seçim aşamalarına girecek adayların listesi ve adayların bu sınavlara gelirken yanlarında getirecekleri belgeler www.sg.gov.tr internet adresinden 14 Ekim 2019 tarihinden sonra ilan edilecektir. Adaylar başvuru sonuçlarına yönelik itirazlarını, yazılı sınav ve 2’nci seçim aşamalarına kadar olan süre içerisinde yapmaları gerekmektedir. Başvuru sonuçları ile ilgili, yazılı sınav ve 2’nci seçim aşamaları esnasında ya da sonrasında gelen itirazlar kabul edilmeyecektir. Bu sürenin takibine ve itiraz işlemlerine yönelik sorumluluk adayın kendisinde olacaktır. Başvuru sonuçlarının daha önce açıklanması durumunda adaylara sisteme girmiş oldukları cep telefonu numaraları üzerinden kısa mesaj gönderilecektir. Bu nedenle adayların e-devlet sisteminde kayıtlı cep telefonu numaralarını kontrol etmeleri önem arz etmektedir. Sınav tarihleri ve sınav yeri adresleri başvuru sonuçları ile adaylara bilahare ilan edilecektir. Sınavlara giremeyen adaylar için yedek gün planlaması yapılmayacaktır.


Yorumlar