Anasayfa /  Foto Galeri

Sahibinden ikinci el otomobil alacaklara acil uyarılar geldi

Yeni ÖTV düzenlemesiyle birlikte ikinci el otomobillerde de hareketlilik başladı. Araç almak isteyenler sahibinden ikinci el ilanlara bakmaya başladı. Kimi otomobil almak isteyen vatandaşlar da otomobil pazarlarının yolunu tuttu. Sahibinden ikinci el otomobil almak isteyenlere ise çok önemli bur uyarı ve tavsiye geldi. Araç alımında özellikle dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan uzmanlar, ayrıca hava yastığındaki sahtekarlığa da dikkat çektiler. İşte uzman uyarıları...

Sahibinden ikinci el otomobil alacaklara acil uyarılar geldi - Sayfa 1

İkinci el otomobil alacak olanlara çok önemli uyarılarda bulunan ekspertiz uzmanları özellikle hava yastığına karşı çok dikkatli olmaları istendi.

Sahibinden ikinci el otomobil alacaklara acil uyarılar geldi - Sayfa 2

Kaza anlarında hayati önem taşıyan hava yastıkları, araçların farklı bölümlerinde yer alabiliyor. Çarpmanın etkisiyle açılarak araçta bulunanları korumayı sağlayan yastıklar, tamir sürecinde farklı işlemlerle tekrar aktif hale getiriliyor.

Sahibinden ikinci el otomobil alacaklara acil uyarılar geldi - Sayfa 3

Tamir işleminde iç çamaşırı, bez ve kıyafet parçası gibi farklı malzemelerle hava yastıklarının doldurulabileceği konusunda uyarılarda bulunan Oto Ekspertiz Uzmanı Oğuz Tosun, özellikle ikinci el araç satın almak isteyen vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Sahibinden ikinci el otomobil alacaklara acil uyarılar geldi - Sayfa 4

Araç satın alınmadan önce mutlaka uzman görüşüne başvurulması gerektiğini ifade eden Tosun, yapılan incelemelerle kaza anında ölümcül darbelerin önüne geçileceğini vurguladı.