Anasayfa /  Ekonomi

Şahan Gökbakar üst üste gelen akaryakıt zamlarına tepki gösterdi

Zam haberinin ardından tepkisini sosyal medya hesabından gösteren ünlü komedyen Şahan Gökbakar çarpıcı bir öneride bulundu. Şahan'dan akaryakıt zamlarına karşı önce litresini 30 lira yapıp sonra yüzde 25 indirim önerisi geldi. Gökbakar daha sonraki paylaşımında ise Avrupa'daki asgari ücretle Türkiye'yi ve akaryakıt fiyatlarını kıyasladı.

Abone ol
Abone ol 07 Mart 2022 20:00

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), bu geceden itibaren benzinin litresine 57 kuruş, motorine ise 1,44 TL zam geldiğini açıkladı.

Zam haberinin ardından tepkisini sosyal medya hesabından gösteren ünlü komedyen Şahan Gökbakar çarpıcı bir öneride bulundu. Gökbakar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“TUTTUĞUNU HALAYA KATACAK”

“Akaryakıta her gece zam geliyor. 20tlyi gecti heralde litresi. Bence yapılması gereken şey, şaaaaak direk 30tl yapacan, sonra 1 hafta bu şekilde tutup, bir gece de şaaaak %25 indirim. 22.5tl ye indirecen. Her benzinlikte bir halay başı hazir olacak. Tuttuğunu halaya katacak…”

Gökbakar bir sonraki tweetinde ise Avrupa'daki asgari ücretle Türkiye'yi ve akaryakıt fiyatlarını kıyasladı. Şu paylaşımı yaptı:

"Lan Avrupadan daha ucuz bizde benzin!
Almanya asgari ucret:1854€=29bintl
Almanya benzin litresi:1.817€=28.38tl
1020litre benzin aliyor tum parasiyla

Turkiye asgari ucret:4250tl
Türkiye benzin litre:19tl
Türk asgari ücretli 223litre alıyor
Litre fiyati daha ucuz olsa nolur?

 

Yorumlar