Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sağlık Bakanlığı Personeli 2020 Ocak Dönemi atama başvurusu

Sağlık Bakanlığı personeli 2020 yılı ocak dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kura ve başvuruları başladı.

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2019 23:07

Sağlık Bakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre 2020 yılı ocak dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kurası başvuruları 25 Aralık 2019 tarihinde başladı.

Başvurular 25 Aralık 2019 Çarşamba– 02 Ocak 2020 Perşembe Saat 18:00’e kadar Bakanlığın Personel Bilgi Sistemi (PBS) ekranından yapılıp başvuru çıktısı en geç 08 Ocak 2020 Çarşamba
Saat 18:00’e kadar Sağlık Bakanlığında olacak şekilde gönderilmelidir. Başvurular münhal kadrolar göz önünde bulundurularak başvuru sahipleri en fazla 10 tercihte bulunabilecektir.

Başvurular 2 Ocak 2020 Perşembe Saat 18:00’e kadar bitecek olup başvur sonucu kabul/ret listesi 20 Ocak 2020 Pazartesi tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulacaktır. Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre 2020 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası 29 Ocak 2020 tarihinde noter huzurunda bilgisayar ortamında yapılacaktır.

Başvuru Yapabilecekler

Bu kuraya müracaat edecek personel yalnızca İller arası tercih yapabilecektir. Ancak halen kadrosunun bulunduğu ile eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atananlar görev yaptığı ilde fiilen (2) iki yıl çalışmış olması şartıyla müracaatını yapabilecektir.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında sağlık hizmetleri sınıfında görev yapmakta olana 657 sayılı DMK’nun 4/A kadrosu gereği kadrolu olan personel başvuru yapabilecektir. Başvuru yapacak sağlık personeli kura son başvuru tarihi itibariyle kadrosunun bulunduğu ile son atanma tarihinden itibaren fiilen en az 2 yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecektir. DHY olarak atanan personel için DHY’sini tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır.

Bu kuraya müracaat edecek sağlık personeli yalnızca İller arası tercih yapabilecektir. Ancak halen kadrosunun bulunduğu ile eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atananlar görev yaptığı ilde fiilen (2) iki yıl çalışmış olması şartıyla müracaatını yapabilecektir.

Başvuru Yapamayacaklar

Bu kuraya mazeret atamaları ile atanmış personel hariç il içi tercih yapılamayacaktır. Kura son başvuru tarihi itibariyle son 1 yıl içinde Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 16. madde isteğe bağlı yer değiştirme, 19. madde sağlık mazereti, 20. madde eş durumu, 21. madde can güvenliği, 26.madde alt bölge ve 31. maddelerine göre ataması yapılan personelden atama kararını kendi talepleriyle iptal ettirenlerin bu kuraya müracaatları kabul edilmeyecektir.

Kura son başvuru tarihi itibariyle; 4924 sayılı Kanuna göre halen sözleşmeli çalışan Tabip ve Uzman Tabiplerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi ve 663 sayılı KHK nın 45/A maddesine göre çalışmakta olan sözleşmeli personelin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ve yine DHY’si devam edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ.

İlan Metni için TIKLAYINIZ.

Münhal Kadrolar için TIKLAYINIZ.

 

Yorumlar