Anasayfa /  Yaşam

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanı Akdağ, 12 bin 500 sağlık personeli alımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 09 Mayıs 2017 10:58

12500 sağlık personeli alımı için kısa süre içerisinde ilana çıkacaklarını belirten Akdağ, İstanbul ili için ayrıca doktor ve sağlık personeli alacaklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, alınacak 12 bin 500 sağlık personeli ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul'da düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısına katılan Bakan Akdağ, toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

12500 sağlık personeli alımı için kısa süre içerisinde ilana çıkacaklarını belirten Akdağ, İstanbul ili için ayrıca doktor ve sağlık personeli alımına yönelik çalışma yaptıklarını açıkladı.Bakan Akdağ, yapacakları 12 bin 500 sağlık personeli alımına ilişkin yeni mezun olacak adaylardan alımların bekletilmesi konusunda talepler geldiğini ifade ederken, personel alımına yönelik işlemleri normal seyrinde sürdürdüklerini dile getirdi. Alımların yeni mezun olacaklar için bekletilmeyeceğini belirten Akdağ, onların başvuru yapamaması için hızlandırılmayacağını vurguladı. Akdağ, 12500 sağlık personeli alımı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada başvuruları Mayıs ayında almaya başlayacaklarını söylemişti.

Alınan personellerin işe başlatılmalarının güvenlik soruşturmaları nedeniyle geciktiğini söyleyen Bakan Akdağ, bu durumun FETÖ soruşturmalarından kaynaklandığını belirtti. 12 bin 500 sağlık personeli ataması için gerekli vizeleri aldıklarını belirten Akdağ, sağlık personeli alımlarını kısa süre içerisinde yaparak personel açığını gidermek istediklerini ifade etti. Kaynak: Sağlık Bakanı Akdağ'dan 12 Bin 500 Personel Alımı Açıklaması 


Yorumlar